Ο Απόστολος Βακάκης πουλάει μετοχές του Jumbo και μοιράζει την περιουσία του στις κόρες του

Τα σενάρια για τη διαδοχή στην επιχείρηση


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
9:45
26/06/2017
Ο Απόστολος Βακάκης πουλάει μετοχές του Jumbo και μοιράζει την περιουσία του στις κόρες του
loading

Ο κ. Απόστολος Βακάκης τις τελευταίες μέρες βρέθηκε στο επίκεντρο, καθώς ξαφνικά αποφάσισε να πουλήσει το 3,5% των Jumbo, μια κίνηση που κανείς δεν περίμενε.

Μάλιστα οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο κ. Βακάκης που εισέπραξε πάνω από 70 εκατ. ευρώ, θα διέθετε τα χρήματα για να είναι πλήρως καλυμμένα τα μέλη της οικογένειάς του.

Η πώληση 4,8 εκατομμυρίων μετοχών, δηλαδή του 3,5% του κεφαλαίου της Jumbo αντί 72 εκατ. ευρώ ήταν αποτέλεσμα αλλαγής στον τρόπο σκέψης και δράσης του επιχειρηματία μετά τον τραγικό θάνατο του γιου του στην Εθνική Οδό.

Για την ώρα κανείς δεν γνωρίζει αν θα ρευστοποιηθεί και άλλο μέρος των μετοχών της επιχείρησης προς χάριν των δύο θυγατέρων του δαιμόνιου επιχειρηματία, πράγμα που, σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, διακρίνεται καθαρά στον ορίζοντα.

Είναι παραπάνω από βέβαιο ότι η αγορά αντιμετώπισε με μεγάλη έκπληξη τη σχετική χρηματιστηριακή είδηση. Η μείωση της μετοχικής παρουσίας του κ. Βακάκη από 26,72% σε 23,22% στην εταιρεία που δημιούργησε άνοιξε συζητήσεις. Αναλυτές με πείρα έσπευσαν να κάνουν λόγο για ένα ποσό που θα διατεθεί σε νέες αγορές και επενδύσεις. Ωστόσο όλες οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται ξεκάθαρα για έναν οικογενειακό διακανονισμό και όχι για μια επιχειρηματική κίνηση. Ο Απόστολος Βακάκης επιδιώκει να δώσει στα δύο παιδιά του -τη Σοφία που εργάζεται στην εταιρεία και τη Χριστίνα που ζει στο Μαϊάμι- χρηματικά ποσά που να τους εξασφαλίζουν.

«Ανέκαθεν ο επιχειρηματίας ξεχώριζε την εταιρεία από την οικογένειά του, αν και ο Γιώργος με τη Σοφία, τα δύο από τα τρία παιδιά του δηλαδή, εργάζονταν σε αυτήν. Για να φανταστείτε, εάν τύχαινε η πρώην σύζυγός του Εφη ή τα ίδια του τα παιδιά να έπαιρναν από τα ράφια της Jumbo ένα κουκλάκι π.χ., το πλήρωναν», αναφέρει καλά ενημερωμένη πηγή στην εφημερίδα.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι στο μυαλό του κ. Βακάκη υπάρχει το σενάριο ακόμα και της μη διαδοχής του (αν και ο ίδιος είναι νέος ακόμα, με μεγάλα περιθώρια επιχειρηματικής δράσης) στην εταιρεία, όχι τόσο γιατί η κόρη του Σοφία δεν μπορεί (αν και ως διάδοχό του όλοι θεωρούσαν τον αδικοχαμένο γιο του), όσο επειδή πιστεύει ότι ο κύκλος της οικογένειάς του στον όμιλο πρέπει κάποτε να κλείσει. Τέτοιου είδους αποχωρήσεις μέσω πώλησης πακέτων μετοχών εξάλλου δεν είναι πρωτόγνωρες στο ελληνικό επιχειρείν. Ολοι θυμούνται την πώληση της Vivartia από τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο, έναν από τους κορυφαίους επιχειρηματίες της γενιάς του, ο οποίος, όμως, επέλεξε να μην τον διαδεχθεί κάποια από τις δύο κόρες του, αλλά να αποχωρήσει πουλώντας τις μετοχές του. Αν και η συζήτηση είναι πολύ πρόωρη, οι εξελίξεις που συντελέστηκαν στην Jumbo τροφοδοτούν σενάρια.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει