Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Έκκληση τόσο προς τους λογιστές, όσο και τους φορολογουμένους, να συνεχίσουν την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, με δεδομένο ότι καταληκτική ημερομηνία είναι η 31η Ιουλίου, απευθύνουν κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Ήδη, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, η κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα έχει υπερβεί το 80%. Και επισημαίνουν ότι «διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν για παρατάσεις δεν βοηθούν την κοινή μας προσπάθεια».

Οι φορολογούμενοι με χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν το φόρο εισοδήματος:

  • Εφάπαξ με έκπτωση 3% έως 31 Ιουλίου 2023.
  • Σε 8 ίσες μηνιαίες δόσεις με την πρώτη να καταβάλλεται έως 31 Ιουλίου 2023 και την τελευταία έως 29 Φεβρουαρίου 2024.
  • Σε έως 24 μηνιαίες δόσεις με την πάγια ρύθμιση.
  • Σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις με πιστωτική κάρτα. Οι φορολογούμενοι που θα επιλέξουν να εξοφλήσουν το φόρο με πλαστικό χρήμα θα κερδίσουν και την έκπτωση 3% που προβλέπεται στην εφάπαξ οφειλή.