Αποδείξεις από διόδια περνούν στο αφορολόγητο

Τι θα γίνει με όσους χρησιμοποιούν συστημάτων τηλεδιοδίων


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
11:31
30/12/2010
Αποδείξεις από διόδια περνούν στο αφορολόγητο
loading

Δύο μέρες πριν κλείσει ο χρόνος ξεκαθάρισε το τοπίο με τις αποδείξεις από τα διόδια. Τελικά, θα ισχύουν για την κάλυψη του αφορολογήτου ορίου ενώ όσοι έχουν κάρτα απεριορίστων διαδρομών θα πρέπει να πάρουν εκκαθαριστικό από την Αττική οδό ή όποια άλλη εταιρεία έχουν προμηθευτεί την κάρτα.

Όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών:

Στις περιπτώσεις ιδιωτών που κατά τη διέλευση αυτοκινητοδρόμων κάνουν χρήση των συστημάτων τηλεδιοδίων, η εταιρεία, για την εμφάνιση του εσόδου από την εκμετάλλευση των διοδίων εκδίδει κάθε μήνα, με βάση τη χρήση μαγνητικών καρτών ή ηλεκτρονικών πομπών το στοιχείο, «Λογαριασμός διελεύσεων», το οποίο αποτελεί επίσημο φορολογικό στοιχείο.

Προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι στη συγκέντρωση των αποδείξεων των δαπανών που καλύπτουν το αφορολόγητο ποσό, για τους πελάτες φυσικά πρόσωπα-ιδιώτες (συνδρομητές) που έχουν επιλέξει να λαμβάνουν άπαξ τους λογαριασμούς διελεύσεων αυτοκινητοδρόμων, η αρμόδια για την εκμετάλλευση εταιρεία μπορεί να εκδίδει και να τους αποστέλλει «Ετήσια ενημέρωση λογαριασμών» (πρωτότυπο) για φορολογική χρήση, στην οποία θα αναφέρονται όλα τα δεδομένα των μηνιαίων εκδιδόμενων λογαριασμών συμπεριλαμβανομένων και του μοναδικού αριθμού του μηνιαίου λογαριασμού διελεύσεων.

Εναλλακτικά μπορεί να εκδίδει και να αποστέλλει και «βεβαίωση ετήσιας δαπάνης διοδίων (διελεύσεων) σε πρωτότυπο επιστολόχαρτο της εταιρείας για το σύνολο του ποσού των διελεύσεων του συνδρομητή για κάθε έτος, στην οποία θα αναφέρονται όλα τα στοιχεία του ιδιώτη (επώνυμο, όνομα, κωδικός πελάτη, ΑΦΜ, ΔΟΥ) με σφραγίδα και υπογραφή του νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει