Την άποψη ότι «ο διασυνδετήριος αγωγός Ελλάδας – Βουλγαρίας (IGB) αλλάζει το παιχνίδι στην αγορά ενέργειας» εξέφρασε ο Γιώργος Σάτλας, εκτελεστικός διευθυντής (executive officer) και μέλος του ΔΣ της ICGB AD, της εταιρείας που τον διαχειρίζεται.

Ο κ. Σάτλας μιλάει για τα σχέδια επέκτασης της χωρητικότητας του αγωγού στα 5 bcm/έτος (από 3) λέγοντας ότι η εταιρεία εργάζεται επί του παρόντος πάνω σε ένα βιώσιμο σχέδιο προς αυτή την κατεύθυνση αλλά το «κλειδί» για να προχωρήσει σ’ αυτό το βήμα είναι οι σχετικές δοκιμές αγοράς (market tests)- μία δοκιμή προγραμματίζεται εντός του δεύτερου εξαμήνου του τρέχοντος έτους.

Στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Σάτλας αναφέρεται επίσης στα οφέλη που θα προκύψουν για τον IGB από την ολοκλήρωση και λειτουργία του FSRU στην Αλεξανδρούπολη, με πλέον σημαντική πτυχή ότι μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της παροχής αερίου για τον διασυνδετήριο αγωγό Ελλάδας-Βουλγαρίας.

Σημειώνει δε ότι η εταιρεία θα ήταν ανοιχτή στο ενδεχόμενο μεταφοράς υδρογόνου μέσω του αγωγού, αλλά οι λεπτομέρειες μπορούν να προσδιοριστούν μόνο μετά από προσεκτική και σε βάθος ανάλυση, ενώ σκιαγραφεί το πλαίσιο των προτεραιοτήτων για την ICGB στο αμέσως επόμενο διάστημα.