Στην κάλυψη «έως και του 80% της αύξησης στο ρεύμα σε 1.160.000 μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κι όχι μόνο για τον Απρίλιο, αλλά και αναδρομικά από τον Ιανουάριο» προχωρά το κράτος, σύμφωνα με όσα είπε ο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Ο υπουργός διευκρίνισε κατά την παρουσία του στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ότι η επιδότηση αυτή αφορά στους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο και θα δοθεί μαζί με τα αναδρομικά του Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους. 

Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι «οι δικαιούχοι θα λάβουν τον μήνα Απρίλιο, την επιδότηση Απριλίου  πολύ αυξημένη, 230 ευρώ την μεγαβατώρα από 65 ευρώ που ήταν τους προηγούμενους μήνες και επιπλέον αναδρομικά την επιδότηση για την κατανάλωση Ιανουαρίου».

«Θα στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις όσο μπορούμε» δεσμεύθηκε ο υπουργός. 

Όσον αφορά το κοινωνικό τιμολόγιο, ο Κώστα Σκρέκας δήλωσε ότι «απορροφούμε το 100% της αύξησης για 560.000 δικαιούχους δίνουμε 87 ευρώ επιδότηση για τις 300 πρώτες κιλοβατώρες».

«Αν η Ρωσία κόψει το φυσικό αέριο θα χρειαστούμε 40 με 45 παραπάνω καράβια με υγροποιημένο αέριο (LNG) απ’ ό,τι χρειαζόμαστε μια τυπική χρονιά, θα χρειαστούμε διπλάσια και λίγο παραπάνω φορτία φυσικού αερίου για να καλύψουμε το έλλειμμα που θα δημιουργηθεί από τους φυσικούς αγωγούς» δήλωσε δε.