Η ελληνική οικονομία τίθεται επί τάπητος και από τον σημερινό βελγικό Τύπο. Αναλυτικότερα, σε άρθρο υπό τον τίτλο «Μαραθώνιος για να σωθεί η Ελλάδα και η Ευρώπη», η εφημερίδα LA LIBRE ΒELGIQUE θεωρεί ότι οι πιθανότητες ενός βραχυπρόθεσμου συμβιβασμού δεν είναι αμελητέες. Το άρθρο συνοδεύεται από ανταπόκριση από την Αθήνα, με τίτλο: «Οι Έλληνες στηρίζουν άραγε τον Τσίπρα;» Όπου σημειώνεται οτι το 60% των Ελλήνων εγκρίνουν τον τρόπο με τον οποίο διεξάγει ο Τσίπρας τις διαπραγματεύσεις.

Η εφημερίδα LE SOIR δημοσιεύει εξάλλου άρθρο με τίτλο: «Οι ξένοι πιστωτές έχουν ένα σχέδιο για τον Τσίπρα» και υπότιτλους: «Τα ζεύγος Ολλάντ-Μέρκελ μαζί με τον Γιούνκερ, φαίνεται να ετοίμασαν μία πρόταση της τελευταίας ευκαιρίας για να αποφύγει η Ελλάδα τη στάση πληρωμών» και «Το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας φαίνεται ότι θα παραταθεί, με συνολικό ποσό 20 δις» (επιπλέον από τα 70,6 δις του δεύτερου προγράμματος).

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως σύμφωνα με πληροφορίες του ραδιοφωνικού σταθμού Cadena Ser το σημερινό πρόγραμμα θα παραταθεί για λίγους ακόμα μήνες. Το χρηματοοικονομικό του σκέλος προβλέπει, πιθανώς, το ποσό των 7,2 δις, αλλά και 9 από τα 10,9 δις που μένουν από ένα ταμείο διάσωσης των ελληνικών τραπεζών. Αναφέρεται επίσης ότι η χρηματοδότηση αυτή θα πραγματοποιηθεί εφόσον η Αθήνα παρουσιάσει στο Κοινοβούλιό της, πρόγραμμα με το 70% των δεσμεύσεων του Μνημονίου που είχε αναλάβει η προηγούμενη κυβέρνηση και τα οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει έτοιμη να εφαρμόσει, με ένα 30% που θα αφιέρωνε σε κοινωνικά διορθωτικά μέτρα.

Τέλος η εφημερίδα L ECHO, δημοσιεύει πρωτοσέλιδο άρθρο, με τίτλο: «Συνάντηση με την Αγγέλα Μέρκελ στο Βερολίνο» όπου όπου όπως αναφέρεται σε συνομιλία με τον ανταποκριτή της εφημερίδας στη Γερμανία και άλλους ξένους ανταποκριτές, η Καγκελάριος εξέφρασε την άποψη ότι «καιρός ήταν για τους Έλληνες να βάλουν τάξη στις υποθέσεις τους».

Λόγω του προσεκτικού χαρακτήρα των δηλώσεών της, παρατηρεί ο ανταποκριτής, αυτής η παρότρυνση θα μπορούσε να ακουστεί σχεδόν ως απειλή. Η Γερμανία φιλοξενεί την Κυριακή και Δευτέρα τα μέλη του G7, με θέμα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, το κλίμα το διεθνές εμπόριο και τη θέση των γυναικών στην κοινωνία. Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα θα απασχολήσουν επίσης παρασκηνιακά τη σύσκεψη, καταλήγει το δημοσίευμα.