Οι πιθανότητες η Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη μέσα στους επόμενους 12 μήνες έχουν μειωθεί, παρά το γεγονός ότι εξαντλούνται τα χρονικά περιθώρια για την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές της, κατέδειξε έρευνα η οποία διεξήχθη τον Μάιο σε δείγμα επενδυτών που εδρεύουν κυρίως στη Γερμανία.

Η έρευνα σε δείγμα περίπου 1.000 ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών, οι οποίοι συμμετείχαν στην έρευνα της εταιρείας συμβούλων sentix, κατέληξε στο συμπέρασμα πως το 41% εξ αυτών περιμένει η Ελλάδα να αποχωρήσει από την ευρωζώνη, από 49% τον Απρίλιο. Το ποσοστό αυτό πάντως είναι αισθητά υψηλότερο από το 22,5% που καταγραφόταν σε αντίστοιχη έρευνα τον Ιανουάριο.

«Οι επενδυτές προφανώς θεωρούν σοβαρές —παρά το ακόμη αβέβαιο μέλλον της Ελλάδας— τις τοποθετήσεις της ελληνικής κυβέρνησης ότι θέλει να παραμείνει στο κοινό νόμισμα», επισήμανε ο Σεμπάστιαν Βάνκε, αναλυτής της sentix.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.