Στενά είναι τα χρονικά περιθώρια της Ελλάδας για να έρθει σε συμφωνία, διευκρινίζει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στην γερμανική Bild ενώ αναφέρει πως η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων είναι ο μόνος τρόπος για να εκταμιευτούν άμεσα 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ από τους δανειστές της, με την προϋπόθεση βέβαια μιας συμφωνίας.

Συμπλήρωσε μάλιστα πως η μη ύπαρξη συμφωνίας θα σημάνει και τέλος της χρηματοδότησης. «Ο χρόνος ώστε η Ελλάδα να φτάσει σε συμφωνία για μεταρρυθμίσεις με τους δανειστές της τελειώνει και χωρίς συμφωνία δεν θα υπάρξει περαιτέρω χρηματοδότηση» ανέφερε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ στην γερμανική εφημερίδα.

«Έχει μείνει πολύ λίγος χρόνος», είπε ο Ρέγκλινγκ, «και γι΄ αυτό εργαζόμαστε μέρα-νύχτα για μια συμφωνία. Χωρίς συμφωνία με τους δανειστές, η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάρει καινούργια δάνεια. Υπάρχει επίσης και ο κίνδυνος αφερεγγυότητας, που ενέχει πολλά ρίσκα. Ακόμα και το να χάσει μια δόση αποπληρωμής στο ΔΝΤ θα ήταν επικίνδυνο. Αυτό θα επηρέαζε και άλλους δανειοδότες, όπως εμάς» υπογράμμισε ο κ. Ρέγκλινγκ.

Μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφέρει πως ο μόνος τρόπος για να μπορέσει η Ελλάδα να αποκαταστήσει την δημοσιονομική της ευρωστία είναι να υλοποιηθούν μεταρρυθμίσεις αφού όπως διευκρίνισε «το ταμείο διάσωσης μπορεί να επεκτείνει δάνεια μόνο όταν υλοποιηθούν μεταρρυθμίσεις. Αυτή είναι η τωρινή περίπτωση και αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την Ελλάδα».

Ο κ. Ρέγκλινγκ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να εισπράξει γρήγορα περίπου 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ από τους δανειστές της μόλις έρθει σε συμφωνία με τα άλλα κράτη της ΕΕ.