Καθαρά κέρδη 105 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 62% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, παρουσίασε στο 9μηνο του 2010 ο όμιλος της Eurobank. Συμπεριλαμβανομένης της έκτακτης φορολογικής εισφοράς, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 60 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο γ΄ τριμήνου, τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 10 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, παρά τις προσπάθειες ανάταξης, η ελληνική οικονομία παρέμεινε σε ύφεση το γ΄ τρίμηνο του 2010.

Μέσα σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον, πρωταρχικός στόχος του ομίλου Eurobank EFG ήταν η διατήρηση υψηλής κεφαλαιακής επάρκειας και ικανοποιητικής ρευστότητας, η θωράκιση του ισολογισμού και η αποτελεσματική διαχείριση των κινδύνων.

Στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη οι επιδόσεις ήταν ιδιαίτερα θετικές, με τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στο εννεάμηνο σε 19 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 36 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2009, ως αποτέλεσμα αφενός μεν της βελτίωσης των μακροοικονομικών συνθηκών και αφετέρου της ισχυρής παρουσίας του Ομίλου στην ευρύτερη περιοχή, που είχαν ως αποτέλεσμα αφενός μείωση του κόστους καταθέσεων, αφετέρου τη μείωση των προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις.