Με «κακό ριάλιτι σόου» παρομοιάζει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών ένας αναλυτής που μιλά στο CNBC, παρατηρώντας πως οι αργά εξελισσόμενες συζητήσεις κάνουν τις αγορές να βαριούνται…

Από την έναρξή τους τον Φεβρουάριο, οι συνομιλίες για να «ξεκλειδώσει» η οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα επανέρχονται ανά χρονικά διαστήματα στο προσκήνιο, γράφει το δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου. Αν και συνεχίζουν να προκαλούν συζητήσεις στις αγορές, οι ανησυχίες για το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη μπορεί να αποκτούν δευτερεύουσα σημασία, δηλώνει ο αναλυτής.

«Η κατάσταση της Ελλάδας μοιάζει με το ριάλιτι “Καρντάσιανς”. Αρχικά ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και δημοφιλής, αλλά πλέον οι άνθρωποι βαριούνται και η ιστορία έχει γίνει ξεπερασμένη», δηλώνει ο επικεφαλής στρατηγικής στη Wells Fargo, Μπράιαν Γιάκομπσεν.

«Οι αγορές έχουν αναγνωρίσει ότι ακόμη κι αν η Ελλάδα αποφασίσει να προχωρήσει σε χρεοκοπία ή αναβάλλει πληρωμές, δεν θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ευρωζώνη ή στην παγκόσμια οικονομία. Οι μόνοι που θα πληγούν είναι οι Έλληνες», συμπληρώνει.