Γνωστός για τις τοποθετήσεις του γύρω από τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας-δανειστών αλλά και τα αποκαλυπτικά του ρεπορτάζ από τις Βρυξέλλες για τα παρασκήνια των εκάστοτε Eurogroup, ο Peter Spiegel επανέρχεται για να σχολιάσει με αιχμηρό τρόπο τις εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα με άρθρο του στους Financial Times.

Όπως αναφέρει ο γνωστός δημοσιογράφος, παρά τη φημολογία περί προθεσμιών, επί της ουσίας δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα για την Ελλάδα. «Η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα θα γίνει όταν εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις», τονίζει χαρακτηριστικά και σημειώνει: «Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει καμία προθεσμία πέραν της ημερομηνίας που η Ελλάδα θα ξεμείνει από χρήματα».

Πηγές της Κομισιόν, μιλώντας στους FT, αναφέρουν ότι οι ελληνικές προτάσεις παραμένουν ανεκπλήρωτες και χρήζουν περαιτέρω εξηγήσεων. Από την ελληνική πλευρά, πηγές της κυβέρνησης κάνουν γνωστό πως έχουν προταθεί περίπου 72 μεταρρυθμίσεις οι οποίες χρειάζονται περαιτέρω ανάλυση.

Σύμφωνα με τους Financial Times, την Τετάρτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί ακόμη ένα EuroWorking Group, προκειμένου να αποτιμηθεί η πρόοδος των διαπραγματεύσεων του Brussels Group.

Πάντως, πηγές της Κομισιόν καθιστούν σαφές πως το Eurogroup δεν αναμένεται να συνεδριάσει πριν το Πάσχα των Καθολικών, δηλαδή την Κυριακή, 5 Απριλίου.