Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Λι Μιουνγκ-μπακ συγκάλεσε για νωρίς το πρωί επείγουσα συνεδρίαση με στόχο να εκτιμηθούν οι οικονομικές συνέπειες του θερμού επεισοδίου με τη Βόρεια Κορέα, που ήταν το σοβαρότερο μετά το τέλος του κορεατικού πολέμου.

Το προεδρικό μέγαρο ανακοίνωσε ότι στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος οι αρμόδιοι για την ασφάλεια και την οικονομία της χώρας, χωρίς να ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Τα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι στόχος της σύσκεψης είναι να συζητηθούν τρόποι ώστε η ένταση στις σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα να μην πλήξει την οικονομία, που η ανάπτυξή της εξαρτάται περισσότερο στην εγχώρια κατανάλωση, αφού παρατηρείται μείωση των εξαγωγών.

Στην κορεατική χερσόνησο εξακολουθεί να επικρατεί ένταση, καθώς ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο πλέει προς τα κορεατικά ύδατα, παρόλο που η Ουάσινγκτον εξέφρασε την ελπίδα ότι ο βομβαρδισμός ενός μικρού νησιού ήταν ένα μεμονωμένο επεισόδιο που έχει περισσότερο σχέση με την εσωτερική πολιτική κατάσταση στη Βόρεια Κορέα.