Τη σημασία έναρξης συζητήσεων σε τεχνικό επίπεδο επί των προτεινόμενων μέτρων των ελληνικών αρχών υπογράμμισε ο επίτροπος Οικονομίας της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Είναι σημαντικό σήμερα ο Γ. Βαρουφάκης «να διευκρινίσει προς ποια κατεύθυνση θα εργασθεί και πώς θα προχωρήσει με ακρίβεια στα επόμενα βήματα», τόνισε ο κοινοτικός επίτροπος.

Ο Π. Μοσκοβισί σημείωσε ότι «πρόσφατα, την περασμένη βδομάδα υπήρξε ένας κατάλογος αρκετά λεπτομερής που τρόπον τινά έχει επικυρωθεί από τους θεσμούς και έχει γίνει αποδεκτός από το Eurogroup σε τηλεφωνική επικοινωνία». Τώρα θα πρέπει να μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες, επέμεινε.

Πρόσθεσε ότι είναι τα τεχνικά κλιμάκια που θα αξιολογήσουν και θα συγκεκριμενοποιήσουν τον τρόπο εφαρμογής των προτάσεων και υπογράμμισε ότι οι τεχνικές αξιολογήσεις θα πρέπει να γίνουν σε πλαίσιο αμοιβαίας εμπιστοσύνης, αλλά η εμπιστοσύνη χτίζεται με συγκεκριμένες δράσεις. Αυτό που προέχει τώρα, είπε, είναι να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν εξαγγελθεί, με νομοθετικές προτάσεις που θα πρέπει να εγκριθούν από την κυβέρνηση και την ελληνική Βουλή.

Στο σημερινό Eurogroup θα γίνει μια πολιτική συζήτηση και θα δοθούν οι πολιτικές κατευθύνσεις, σε μια διαδικασία κατά την οποία παράγουμε από κοινού τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, κατέληξε ο Π. Μοσκοβισί.