Τη σιγουριά του για την ακεραιότητα της Ευρωζώνης με την παραμονή της Ελλάδας στη νομισματική ένωση εξέφρασε σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί στη γαλλική τηλεόραση ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

«Οχι μόνο δεν μελετώ ένα σχέδιο πιθανής εξόδου της Ελλάδας, αλλά και απαγορεύω το να μελετηθεί κάτι τέτοιο» δήλωσε ,σήμερα το πρωί, ο Γάλλος Επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί, στην πρωϊνή εκπομπή του κρατικού καναλιού France 2.

Η δήλωση έγινε απαντώντας στο ερώτημα του δημοσιογράφου, εάν και ο ίδιος μελετά το πιθανό σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, που, σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού Σπήγκελ, υποτίθεται ότι προετοίμαζε η ΕΚΤ.
« Δεν υπάρχει σχέδιο Β» τόνισε ο Επίτροπος και πρόσθεσε : «Οταν αρχίζουμε να μιλάμε για σχέδιο Β, σημαίνει ότι δεν πιστεύουμε πλέον στο σχέδιο Α. Υπάρχει ένα και μόνο σχέδιο στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι εντός της. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ένα και μόνο στόχο και ο ρόλος που εγώ έχω παίξει μέχρι τώρα είναι η αναζήτηση συμβιβασμών, για τη διατήρηση της ακεραιότητας της Ευρωζώνης, για να δοθεί η δυνατότητα στις Δημοκρατίες να εισακουσθούν και για να μπορέσει να έχει μια επιθυμητή δημοσιονομική ισορροπία.

«Είχαμε μία καλή συμφωνία την Παρασκευή και πλέον η Ελλάδα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση με ένα φιλόδοξο αλλά και ρεαλιστικό πλάνο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μοσκοβισί, υπογραμμίζοντας ότι «στόχος της Κομισιόν είναι να διατηρηθεί η ακεραιότητα της Ευρωζώνης μαζί με την Ελλάδα».

«Μία καλή συμφωνία είναι πάντα προτιμότερη από μία κακή ποινή» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη γαλλική οικονομία ο Γάλλος Επίτροπος σημείωσε ότι «το γαλλικό έλλειμμα θα πρέπει να μειώνεται όπως προβλέπεται από τους ευρωπαϊκούς κανόνες».