Ο κατάλογος με τις μεταρρυθμίσεις στάλθηκε από την Ελληνική κυβέρνηση στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο.

Προς το παρόν, η αναπληρωτής εκπρόσωπος του Γιούνκερ διαψεύδει, επιμένει ότι δεν έχει λάβει τίποτα και επισημαίνει ότι η προθεσμία λήγει τα μεσάνυχτα.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπός της οι κοινοτικές υπηρεσίες βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τις ελληνικές. Υπενθύμισε επίσης ότι οι θεσμικοί παράγοντες θα υποβάλουν έκθεση αξιολόγησης της ελληνικής πρότασης προς τους υπουργούς της ζώνης του ευρώ, οι οποίοι ,μέσω τηλεδιάσκεψης, την Τρίτη, θα έχουν τον τελευταίο λόγο επί του θέματος.

Νωρίτερα ευρωπαϊκή πηγή φέρεται να δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έστειλε στις Βρυξέλλες τον κατάλογο με τις μεταρρυθμίσεις που της είχε ζητηθεί να παρουσιάσει μέχρι σήμερα το βράδυ ούτως ώστε να λάβει την τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασής της.

«Η λίστα παρελήφθη» είπε η πηγή αυτή στο Γαλλικό Πρακτορείο προσθέτοντας ότι οι ελληνικές προτάσεις θα εξεταστούν σήμερα από τους θεσμούς (Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) που θα εκφράσουν την άποψή τους για αυτές.

Οι πρώτες πληροφορίες -από την Daily Telepraph – θέλουν τη λίστα πεντασέλιδη και μάλιστα να ενσωματώνει και τα εργασιακά αλλά και την πρόβλεψη για το βασικό μισθό.

Διπλωματικές πηγές άφηναν σήμερα στις Βρυξέλλες να εννοηθεί ότι η επίτευξη συμφωνίας είναι πιθανή επισημαίνοντας ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας θα γίνει με βάση τις αποφάσεις της Ευρωζώνης τον Απρίλιο.

Την ίδια ώρα η εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι η ψηφοφορία στη Γερμανική Βουλή για την Ελλάδα θα διεξαχθεί στις 27 Φεβρουαρίου.

Η Αθήνα πρέπει να υποβάλει μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας έναν κατάλογο για τις μεταρρυθμίσεις που θα κάνει στη βάση της συμφωνίας που εγκρίθηκε με τους εταίρους της κατά το Eurogroup της περασμένης Παρασκευής στις Βρυξέλλες.

Σ’ αυτές αναμένονται να κυριαρχούν μέτρα αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, της διαπλοκής και του λαθρεμπορίου, την ώρα που η γερμανική Bild κάνει λόγο σε σημερινό ρεπορτάζ της για δημοσιονομικό όφελος ύψους 7 δισ. ευρώ, επικαλούμενη Έλληνα αξιωματούχο.