Στις 20 Νοεμβρίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα από τις συνομιλίες που έχουν εκπρόσωποι της σερβικής κυβέρνησης με τα μέλη της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που βρίσκονται στο Βελιγράδι, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Σερβίας Ντούσαν Βούγιοβιτς.

Διατύπωσε δε την εκτίμηση ότι, οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών, θα στεφθούν με επιτυχία. Πρόσθεσε ότι πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η αποστολή του ΔΝΤ θα έχει έναν επιπλέον «γύρο» συνομιλιών με την Κεντρική Τράπεζα της Σερβίας (NBS).

O κ. Βούγιοβιτς ανακοίνωσε ότι, το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015 θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2014 και σημείωσε ότι, ο προϋπολογισμός του 2015 θα είναι πολύ πιο αυστηρός σε σχέση με την αναθεώρηση του προϋπολογισμού του 2014.

Από το βήμα των εργασιών του δέκατου οικονομικού συνεδρίου της Raiffeisen Bank, ο κ. Βούγιοβιτς τόνισε ότι, οι βουλευτές θα έχουν αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους για να μελετήσουν και να συζητήσουν το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Στο μεταξύ, η αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης και υπουργός Κατασκευών, Μεταφορών και Υποδομών Ζοράνα Μιχαΐλοβιτς συναντήθηκε με την αποστολή του ΔΝΤ και είχαν συνομιλίες για τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση σε κρατικές εταιρείες μεταφορών και τις αλλαγές που σχεδιάζονται στη νομοθεσία που σχετίζεται με τον κλάδο των κατασκευών.

Η κ. Μιχαΐλοβιτς ενημέρωσε τα μέλη της αποστολής του ΔΝΤ σχετικά με το στάδιο των μεταρρυθμίσεων στην κρατική σιδηροδρομική εταιρεία «Zeleznice Srbije», στην οποία ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των μεταρρυθμίσεων με το διαχωρισμό της διαχείρισης και διοίκησης των μεταφορικών υποδομών, από τις μεταφορές.

Αναφερόμενη στον τομέα των οδικών υποδομών, η υπουργός υπογράμμισε ότι η συγχώνευση των εταιρειών «Koridori Srbije» και «Putevi Srbije» αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2014. Η νέα εταιρεία που θα προκύψει από τη συγχώνευση θα επισπεύσει την υλοποίηση έργων και θα αυξήσει την αποτελεσματικότητά της, πρόσθεσε.