«Καπέλο» στον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη βάζει το Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά ο πρωθυπουργός, εν όψει της συνάντησης με την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον.

Ο υπουργός Οικονομικών δεν θα ταξιδέψει μόνος αλλά μαζί με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα και τη συνοδεία του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Σταύρου Παπασταύρου.

Η απόφαση ελήφθη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και έχει διπλή συμβολική σημασία. Από τη μια ο πρωθυπουργός δείχνει για ακόμα μία φορά την ένδεια εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών, και από την άλλη φαίνεται ξεκάθαρα η σημασία που αποδίδει η ελληνική κυβέρνηση στην συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ.

Η παρουσία των κ.κ. Στουρνάρα και Παπασταύρου συζητήθηκε προχθές σε γεύμα του πρωθυπουργού με το διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος. Μία συνάντηση η οποία κρατήθηκε άκρως μυστική και κατά την οποία συζητήθηκαν διάφορα κρίσιμα ζητήματα όπως για παράδειγμα οι κρίσιμες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση, μετά την εμπλοκή με την τρόικα για τα “κόκκινα” δάνεια.

Από την πλευρά του ο διοικητής της ΤτΕ ενημέρωσε τον Αντώνη Σαμαρά και για την κατάσταση των τραπεζών ενόψει των stress tests που θα ανακοινωθούν στις 26 Οκτωβρίου αλλά και για τα διαθέσιμα κεφάλαια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που η κυβέρνηση επιθυμεί να χρησιμοποιήσει για τη μείωση του χρέους.