Ευχαριστημένοι από την αυξημένη κίνηση που παρατηρείται στην ιστορική αγορά Καπάνι της Θεσσαλονίκης είναι οι έμποροι και οι επαγγελματίες της περιοχής.

«Δεν ζούμε τον συνωστισμό που καταγραφόταν στην εποχή πριν από τον κορονοϊό, αλλά ύστερα από έναν χρόνο με την covid-19 στη ζωή μας, όχι μόνο βλέπουμε κόσμο στην αγορά, αλλά βλέπουμε καταναλωτές με χαμόγελα και διάθεση για… παζάρια και κουβέντα», δήλωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επαγγελματίας Άρης Ανδρεάδης, τέως αντιπρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου (ΣΕΠΙΚ).

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρεάδη, από τη Μεγάλη Δευτέρα οι καταναλωτές σπεύδουν στο Καπάνι για να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το γιορτινό τραπέζι και εκτίμησή του αποτελεί ότι από αύριο μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο η κίνηση θα κορυφωθεί.

Η κίνηση σημειώνει αύξηση ως και 20% σε σχέση με τη Μεγάλη Εβδομάδα πέρυσι και πάνω από 40% συγκριτικά με το προηγούμενο διάστημα.

Υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει επάρκεια αγαθών στο Καπάνι, ο κ. Ανδρεάδης σημείωσε ότι οι τιμές στα παραδοσιακά προϊόντα του πασχαλινού τραπεζιού στο Καπάνι, κινούνται στα περσινά επίπεδα και ακόμη και τον οβελία, που η τιμή του φέτος είναι «τσιμπημένη» λόγω έλλειψης ελληνικών αμνοεριφίων, «κάποιος μπορεί να τον βρει ακόμη και στα 7,5 ευρώ/κιλό».

Συγκεκριμένα, ο ίδιος είπε ότι η τιμή κατσικιού και αρνιού, με το πρώτο πάντα να είναι ακριβότερο κατά ένα ευρώ/κιλό, κυμαίνεται από 7,5 ευρώ/κιλό και φθάνει μέχρι τα 10 ευρώ/κιλό. Οι τιμές πάντως στα υπόλοιπα προϊόντα τόσο κρεατικών, όσο και οπωροκηπευτικών, αλλά και στην ψαραγορά, είναι σταθερές σε σχέση με πέρυσι.

(φωτογραφίες αρχείου)

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.