Αρμόδιοι λειτουργοί της κυβέρνησης θα εργασθούν πυρετωδώς κατά το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να ετοιμάσουν έξι νομοσχέδια που θα κατατεθούν τη Δευτέρα στη Βουλή και αφορούν στις εκποιήσεις ακινήτων και στην προστασία της κύριας κατοικίας μικρών δανειοληπτών.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σε μακρά συνεδρία του, που συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ, τις κύριες αρχές του βασικού νομοσχεδίου περί εκποιήσεων, που αποτελεί και μνημονιακή υποχρέωση, καθώς και άλλων πέντε νομοσχεδίων που διαμορφώνονται με βάση εισηγήσεις που υπέβαλαν τα κόμματα για την προστασία της πρώτης κατοικίας, με κατάργηση των προνομίων των τραπεζών.

Παράλληλα, η κυβέρνηση συνεχίζει τις διαβουλεύσεις με την τρόικα για την τελική μορφή των νομοσχεδίων.
Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, η προσπάθεια αποσκοπεί στην αποδοχή από μέρους των διεθνών δανειστών της Κύπρου της ενσωμάτωσης στα νομοσχέδια των προτάσεων που κατέθεσαν τα κόμματα στη χθεσινή συνάντηση με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Όπως είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, στη βάση των θέσεων των κομμάτων, το βασικό νομοσχέδιο ποινικοποιεί την παραβίαση από τις τράπεζες του κώδικα της Κεντρικής Τράπεζας για την αναδιάρθρωση των δανείων.