Σε «buy» από «neutral» αναβαθμίζει τη σύσταση για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η UBS με σημερινή (29/10) έκθεσή της όπου μειώνει την τιμή-στόχο στα 10,4 από 10,8 ευρώ, με περιθώριο ανόδου 29%, λόγω της αύξησης κεφαλαίου και της διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων.

Παράλληλα, σε ξεχωριστή έκθεσή της αλλάζει στάση για τις ελληνικές τράπεζες, επισημαίνοντας ότι είναι θετικότερη για τον κλάδο βραχυπρόθεσμα, αν και προχωρά σε μειώσεις στις τιμές – στόχους.

Ειδικότερα, διατηρεί σύσταση «buy» για την Alpha Bank, με την τιμή-στόχο στα 6,2 ευρώ από 7 ευρώ, διατηρεί sell για την Αγροτική, δίνοντας νέο στόχο στα 0,5 ευρώ από 0,8 ευρώ, ενώ διατηρεί «neutral» για τις Eurobank (με το στόχο στα 5,7 από 6,7 ευρώ), Marfin Popular Bank (με στόχο στα 1,8 ευρώ από 2 ευρώ) και Τράπεζα Πειραιώς (η τιμή-στόχος στα 4,5 από 5,7 ευρώ).

Ο οίκος επισημαίνει τη βελτίωση του κλίματος αναφορικά με την ελληνική οικονομία και τις θετικές βραχυπρόθεσμες τάσεις. Υπογραμμίζει τη σταθεροποίηση των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες και τη σταδιακή επιστροφή των ιδρυμάτων στις διατραπεζικές αγορές, ενώ σημειώνει ότι οι τράπεζες είναι προφυλαγμένες από ενδεχόμενο «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων, το οποίο θεωρεί ως ιδιαίτερα απίθανο ενδεχόμενο τουλάχιστον για τους επόμενους 24 μήνες.

Παράλληλα, εκτιμά ότι οι προβλέψεις για επισφάλειες θα διαμορφωθούν στα υψηλότερα επίπεδα το 2011, με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια να φθάνουν στο υψηλότερο σημείο τους στο 15% κάποια στιγμή εντός του 2012.