Πολύ κάτω από το προ της κρίσης επίπεδό τους κινήθηκαν οι γερμανικές εξαγωγές τον Ιούλιο, παρά την αύξησή τους κατά 4,7% τον ίδιο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα οποία ενισχύουν τις ενδείξεις ότι η οικονομική ανάκαμψη από τον κορονοϊό θα είναι αργή.

Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά μόλις 1,1%, με το εποχικά προσαρμοσμένο εμπορικό πλεόνασμα να διαμορφώνεται στα 18 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία. Τα στοιχεία αυτά ενισχύουν τις προσδοκίες ότι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία θα επανέλθει στην ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ, βοηθούμενη από την επάνοδο της δραστηριότητας στα προ κρίσης επίπεδα στη Γερμανία και σε ορισμένους από τους κύριους εμπορικούς εταίρους της.

Ωστόσο, η αδύναμη ζήτηση από μεγάλες οικονομίες, όπως των ΗΠΑ που δυσκολεύονται ακόμη με την πανδημία, εμποδίζει μία ισχυρότερη ανάκαμψη. Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι εξαγωγές στις ΗΠΑ ήταν 17% χαμηλότερες τον Ιούλιο σε ετήσια βάση. Οι εξαγωγές στην Κίνα, ωστόσο, η οποία ανακάμπτει πιο έντονα σε σχέση με τις ΗΠΑ, ήταν μόλις 0,1% χαμηλότερες.