Ξεκίνησε σήμερα η εισαγωγή φυσικού αερίου και στο τελευταίο τμήμα του αγωγού TAP στην Ελλάδα, από τις Σέρρες έως την Ιεροπηγή Καστοριάς και τα ελληνοαλβανικά σύνορα, στο πλαίσιο της δοκιμαστικής λειτουργίας του έργου.

Η εισαγωγή αερίου και στα 550 χλμ. του ελληνικού τμήματος του αγωγού, ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2019, συνιστά σημαντικό ορόσημο στο δρόμο για την ολοκλήρωση του έργου. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ κατά τη διαδικασία της δοκιμής ελέγχεται ότι η υποδομή είναι ασφαλής και έτοιμη για λειτουργία, σύμφωνα με τα εθνικά και διεθνή πρότυπα.

Η Κοινοπραξία κατασκευής του έργου τονίζει ακόμη ότι είναι απαραίτητη η συμβολή και συνεργασία όλων όσων δραστηριοποιούνται ή πραγματοποιούν εργασίες κοντά στον αγωγό ΤΑΡ. Για αυτό, όσοι σχεδιάζουν εργασίες πλησίον του αγωγού και/ή των εγκαταστάσεών του, παρακαλούνται να ακολουθούν τις σχετικές Οδηγίες ασφαλείας που είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα του ΤΑΡ.

Επίσης, ο ΤΑΡ έχει θεσπίσει τη Γραμμή Επικοινωνίας και Αναφορών 213 010 4500 (αστική χρέωση, Δευτέρα-Παρασκευή, 09:00-17:00) στην οποία μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι πριν ξεκινήσουν εργασίες πλησίον του αγωγού, καθώς και τις 24ωρες Γραμμές Έκτακτης Ανάγκης 210 555 0040 (αστική χρέωση) ή 800 118 1881 (κλήσεις μόνο από σταθερά, χωρίς χρέωση) για έκτακτα περιστατικά.