Εκτός από τις πολλές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές που προκάλεσε (84.136 τα θύματα βάσει των επίσημων στοιχείων) και τα σχεδόν 1,4 εκατομμύρια κρούσματα, ο κορονοϊός δημιουργεί στις ΗΠΑ και πολλά ζητήματα στην οικονομία τους, καθώς το «φρένο» που έχει μπει είναι τέτοιο, που η ανάκαμψη χαρακτηρίζεται δύσκολη.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, ο οποίος τόνισε χθες ότι η επανεκκίνηση της οικονομίας θα γίνει με βραδύ ρυθμό, αλλά επισήμανε ότι ο παρατεταμένος χρόνος αναμονής εμπεριέχει τον κίνδυνο πρόκλησης σοβαρής οικονομικής ζημιάς.

«Θα ανοίξουμε σιγά σιγά την οικονομία», δήλωσε ο Μνούτσιν σε συνέντευξή του στο Fox News. Και σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, συμπλήρωσε: «Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος ότι, αν περιμένουμε πολύ, κινδυνεύουμε να καταστρέψουμε την αμερικανική οικονομία και να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες που θα έχει κάτι τέτοιο για την υγεία».

Τραμπ: Θνησιγενές είναι το πακέτο βοήθειας που προτείνουν οι Δημοκρατικοί

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε χθες (13/05) ότι το πακέτο των 3 και πλέον τρισεκατομμυρίων δολαρίων για την καταπολέμηση των οικονομικών συνεπειών του κορονοϊού, που προτείνουν οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων ήταν θνησιγενές.

Η δήλωση αυτή έγινε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Η πρόταση των Δημοκρατικών περιλαμβάνει χρηματοδότηση για τις αμερικανικές Πολιτείες, για επιχειρήσεις, αλλά και για την παροχή διατροφικής υποστήριξης σε οικογένειες και απορρίφθηκε από τους Ρεπουμπλικάνους που υποστηρίζουν τον πρόεδρο Τραμπ στη Γερουσία, αμέσως μετά τη δημοσιοποίησή της, την Τρίτη 12 Μαΐου.