Τουρκία: Άρση της απαγόρευσης σε τρεις ξένες τράπεζες να πραγματοποιούν συναλλαγές

Η έρευνα ωστόσο συνεχίζεται


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
15:17
11/05/2020
Τουρκία: Άρση της απαγόρευσης σε τρεις ξένες τράπεζες να πραγματοποιούν συναλλαγές
2
loading

Την απαγόρευση πραγματοποίησης συναλλαγών που είχε επιβάλει την περασμένη εβδομάδα στις τράπεζες UBS, Citigroup και BNP Paribas απέσυρε η Τουρκική Εποπτική Τραπεζική Αρχή (BDDK), καθώς αυτές εκπλήρωσαν κανονικά τις συναλλαγματικές υποχρεώσεις τους, όπως αναφέρει σε σημερινή επιστολή τη προς αυτές.

Οι τρεις ξένες τράπεζες -στις οποίες επιβλήθηκε η απαγόρευση την περασμένη Πέμπτη που η λίρα Τουρκίας υποχώρησε σε νέο ιστορικά χαμηλό επίπεδο- έχουν τώρα «εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους σε ένα εύλογο χρονικό πλαίσιο», αναφέρεται στη επιστολή που είναι σε γνώση του πρακτορείου Reuters και η οποία επιβεβαιώθηκε από εκπρόσωπο της BDDK.

Η έρευνα στην UBS, τη Citigroup και τη BNP Paribas συνεχίζεται, σημειωνόταν στην επιστολή, χωρίς να δίνονται λεπτομέρειες.

Η απαγόρευση πραγματοποίησης συναλλαγών στις παραπάνω τράπεζες ήταν ένα από μερικά προστατευτικά μέτρα που έλαβε η τουρκική κυβέρνηση την Πέμπτη (07/05), όταν η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος βυθίστηκε στη διάρκεια της ημέρας στις 7,269 λίρες ανά δολάριο, το χαμηλότερο ιστορικά επίπεδο.

Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ξεκίνησαν νομικές δράσεις κατά χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που έχουν την έδρα τους στο Λονδίνο και δόθηκαν αυξημένες αρμοδιότητες στην εποπτική Αρχή να ασκεί διώξεις για χειραγώγηση της αγοράς. Η BDDK είχε δηλώσει τότε ότι οι τρεις τράπεζες δεν εκπλήρωναν έγκαιρα τις υποχρεώσεις τους σε λίρες και η απαγόρευση αφορούσε μονάδες των τριών τραπεζών σε άλλες χώρες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Manos Panos

    Ο Ερντογαν πεθαινει απο καρκινο .Μεχρι το καλοκαιρι δεν την βγαζει

  2. avatar Μάγκας ο Ερντογάν

    Μεγάλος ηγέτης τους χορεύει όλους στο ταψί, αυτός παίζει νταούλι και όλοι χορεύουν , αγορές , Ρωσία , Κίνα , ΗΠΑ , Ισραήλ, Συρία , Αίγυπτος Λιβύη Ελλάδα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει