Την απαγόρευση πραγματοποίησης συναλλαγών που είχε επιβάλει την περασμένη εβδομάδα στις τράπεζες UBS, Citigroup και BNP Paribas απέσυρε η Τουρκική Εποπτική Τραπεζική Αρχή (BDDK), καθώς αυτές εκπλήρωσαν κανονικά τις συναλλαγματικές υποχρεώσεις τους, όπως αναφέρει σε σημερινή επιστολή τη προς αυτές.

Οι τρεις ξένες τράπεζες -στις οποίες επιβλήθηκε η απαγόρευση την περασμένη Πέμπτη που η λίρα Τουρκίας υποχώρησε σε νέο ιστορικά χαμηλό επίπεδο- έχουν τώρα «εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους σε ένα εύλογο χρονικό πλαίσιο», αναφέρεται στη επιστολή που είναι σε γνώση του πρακτορείου Reuters και η οποία επιβεβαιώθηκε από εκπρόσωπο της BDDK.

Η έρευνα στην UBS, τη Citigroup και τη BNP Paribas συνεχίζεται, σημειωνόταν στην επιστολή, χωρίς να δίνονται λεπτομέρειες.

Η απαγόρευση πραγματοποίησης συναλλαγών στις παραπάνω τράπεζες ήταν ένα από μερικά προστατευτικά μέτρα που έλαβε η τουρκική κυβέρνηση την Πέμπτη (07/05), όταν η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος βυθίστηκε στη διάρκεια της ημέρας στις 7,269 λίρες ανά δολάριο, το χαμηλότερο ιστορικά επίπεδο.

Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ξεκίνησαν νομικές δράσεις κατά χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που έχουν την έδρα τους στο Λονδίνο και δόθηκαν αυξημένες αρμοδιότητες στην εποπτική Αρχή να ασκεί διώξεις για χειραγώγηση της αγοράς. Η BDDK είχε δηλώσει τότε ότι οι τρεις τράπεζες δεν εκπλήρωναν έγκαιρα τις υποχρεώσεις τους σε λίρες και η απαγόρευση αφορούσε μονάδες των τριών τραπεζών σε άλλες χώρες.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο