Σε λύση εκ των έσω για την κάλυψη των θέσεων του διευθύνοντος συμβούλου και του προέδρου του ΟΤΕ κατέληξαν, όπως συντείνουν όλες οι πληροφορίες οι δύο μεγαλομέτοχοι της εταιρείας, το Ελληνικό Δημόσιο και η Deutsche Telekom, που μετά από πολύμηνη αναζήτηση φαίνεται ότι βρίσκονται πολύ κοντά στο ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους για τον αντικαταστάτη του Παναγή Βουρλούμη που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο Μιχάλης Τσαμάζ, διευθύνων σύμβουλος της Cosmote.

Βέβαια το γεγονός ότι χθες δεν υπήρξαν επίσημες ανακοινώσεις αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής, παρότι κάτι τέτοιο δεν φαντάξει πολύ πιθανό.

Η έντονη φημολογία, που ξεκίνησε την Παρασκευή, μετά την συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τον εκπρόσωπο της Deutsche Telecom κ. Guido Kerkhoff, και κορυφώθηκε χθες έκανε λόγο για συμφωνία των δύο μεγαλομετόχων που «έκλεισε» στο πρόσωπο του κ. Τσαμάζ ο οποίος θα αναβαθμιστεί από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Cosmote. Διευρυμένος ρόλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες προβλέπεται και για τον εκτελεστικό διευθυντή κ. Ιορδάνη Αϊβάζη.

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες υποστήριζαν ότι με εσωτερική μετακίνηση θα καλυφθεί το κενό του κ. Τσαμάζ στην Cosmote. Εφόσον τελικά το στέλεχος της Cosmote περάσει στην απέναντι πλευρά της Κηφισίας, τότε η πληροφορίες φέρουν ως αντικαταστάτη του τον γενική εμπορικό διευθυντή της εταιρείας. κ. Ζαχαρία Πιπερίδη

Μέτρησε η γνώμη των Γερμανών

Αν τελικώς οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν θα μιλάμε για κάλυψη της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου και του προέδρου εκ των έσω, μία πρόταση που εδώ και καιρό είχε γίνει αλλά δεν φαίνεται να είχε συναντήσει την θερμή ανταπόκριση από την πλευρά του ελληνικού δημοσίου. Η κυβέρνηση φέρονταν να επιθυμεί το πέρασμα του ΟΤΕ σε μια μετα- Βουρλούμη εποχή χωρίς πρόσωπα που να συνδέονται με τον μάνατζερ.

Ωστόσο οι αντιρρήσεις των Γερμανών και το ενδεχόμενο διαρχίας, που θα συνεπάγονταν σοβαρή απώλεια ισχύος για την ελληνική πλευρά, φαίνεται ότι έκαμψαν την στάση του μετόχου.

Πάντως θα πρέπει να σημειώσουμε ότι κατά την χθεσινή εκδήλωση του 12ου Διεθνούς Συνεδρίου Τηλεπικοινωνιών Info-ComWorld στην τοποθέτησή του ο εκπρόσωπος της Deutsche Telekom κ. Kerkhoff ήταν γενικότερα αρκετά καυστικός για την κατάσταση στην χώρα μας σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις ωστόσο ήταν ιδιαίτερα υποστηρικτικός προς την Cosmote και κατ’ επέκταση προς το πρόσωπο του κ. Τσαμάζ σημειώνοντας ότι η εταιρεία κινητής τηλεφωνία του Ομίλου ΟΤΕ αποδεικνύει ότι ακόμη και μέσα σε αυτό το κλίμα οι κορυφαίες επιδόσεις είναι εφικτές από μία εταιρεία.

Επιπλέον ο κ. Kerkhoff έβαλε «πλάτη» και για σειρά από θέματα τα οποία προκαλούν έντονες αντιδράσεις και έως σήμερα τα είχε χειριστεί αποκλειστικά ο κ. Παναγής Βουρλούμης εισπράττοντας και το αντίστοιχο κόστος. Ειδικότερα ο εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας έκανε λόγω για την ανάγκη αλλαγών στα εργασιακά του ΟΤΕ προκειμένου να μειωθεί το κόστος λειτουργίας που είναι κατά 22% υψηλότερο σε σχέση με αντίστοιχες εταιρείες στην Ευρώπη και έχει ως αποτέλεσμα τα λειτουργικά έξοδα της εταιρείας να φτάνουν στο 70% των εσόδων.

Να σημειώσουμε επίσης ότι με το ενδεχόμενο μιας επιλογής από το εσωτερικό του ΟΤΕ προκειμένου να αντισταθεί ο κ. Βουρλούμης φαίνεται να βρίσκει σύμφωνους και τους εργαζόμενους της εταιρείας.

Σε κάθε περίπτωση οι αλλαγές αναμένεται να έχουν πραγματοποιηθεί το αργότερο έως το τέλος του μήνα. Άλλωστε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Παναγής Βουρλούμης φέρεται να δήλωσε προς τους εκπροσώπους της ΟΜΕ – ΟΤΕ ότι το χθεσινό ήταν το τελευταίο διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ στο οποίο λάμβανε μέρος. Θέμα χρόνου λοιπόν είναι η ολοκλήρωση μιας πορείας 6,5 χρόνων στο τιμόνι του ΟΤΕ, που χαρακτήρισε από εντάσεις, διαφωνίες αλλά σημαντικές επιτυχίες.

Πηγή: euro2day.gr