«Η Ελλάδα έχει πετύχει πρωτοφανή δημοσιονομική προσαρμογή» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας εισέρχεται σήμερα σε μια «εποχή ευκαιριών, σε μια εποχή όπου η ελληνική οικονομία θα διεκδικήσει μια σημαντική θέση στην παγκόσμια οικονομία».

Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του, που προβλήθηκε στο 15ο επενδυτικό φόρουμ της Capital Link, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μετροπόλιταν Κλαμπ της Νέας Υόρκης, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι «η Ελλάδα εφαρμόζει το πιο τολμηρό πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της σύγχρονης ιστορίας».

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι «κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαεπτά μηνών, η κυβέρνηση έθεσε με επιτυχία το πρόγραμμα και πάλι στο προσκήνιο με την επιτάχυνση της δημοσιονομικής εξυγίανσης, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων σε ευρύ φάσμα τομέων».

Επίσης, σημείωσε ότι «το πρωτογενές έλλειμμα έχει μειωθεί περίπου 10% του ΑΕΠ από το 2009, η μεγαλύτερη και ταχύτερη μείωση που έχει καταγραφεί ποτέ από μια οικονομία του ΟΟΣΑ», προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα έχει ανακτήσει μεγάλος μέρος της ανταγωνιστικότητας και η εμπιστοσύνη αποκαθίσταται σταδιακά».

Καταλήγοντας, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι «η Ελλάδα έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό» και το φόρουμ μπορεί να συμβάλει στην ενημέρωση των διεθνών επενδυτών για την προσπάθεια που καταβάλλεται «μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας».