Ο κορονοϊός χτύπησε και τα οινοποιεία καθώς η ζήτηση για κρασί έχει περιοριστεί κατακόρυφα λόγω του πλήγματος στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία.

Οι παραγωγοί στην Κρήτη έχουν πρόβλημα διάθεσης της παραγωγής τους και όπως στο MEGA ο κ. Μύρων Χιλετζάκης, αντιπρόεδρος Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, κατατέθηκε πρόταση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για αυτό το θέμα.

«Οι εμπορικές πράξεις γίνονται με το σταγονόμετρο. Οι βασικοί μας προμηθευτές είναι ο χώρος εστίασης και ο τουρισμός. Καταλαβαίνετε ότι όλα αυτά έχουν παγώσει» είπε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα προτείνεται η αδιάθετη παραγωγή οίνου να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή αλκοολούχων απολυμαντικών διαλυμάτων.

Ο ΕΑΣΗ μάλιστα – όπως τόνισε ο κ. Χιλετζάκης- συζήτησε με τον Σύλλογο Οξοποιών Ελλάδος και εστάλη από κοινού επιστολή με τις αναλυτικές προτάσεις για το ζήτημα προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τη στήριξη των αμπελουργών λόγω του κορονοϊού.

Προτείνουν το κόστος παραγωγής των οινοποιών να καλυφθεί κατά 63% από τους αξοποιούς και το 37% από κρατική επιχορήγηση, ενώ τόνισε ότι ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί το ποσοστό της ζημιάς.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο