«Δεν χρειαζόμαστε νέο δάνειο» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας. «Η τρόικα συμφωνεί να καλυφθεί το κενό χωρίς νέο δάνειο», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι το 2014 θα είναι δύσκολο έτος αλλά καλύτερο από το 2013.

«Εμείς έχουμε καταθέσει έναν προϋπολογισμό με συγκεκριμένο στόχο και καταθέτουμε προτάσεις για το πως θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

«Εμείς δεν αποδεχόμαστε ότι υπάρχει κενό. Το ζήτημα είναι ποια είναι τα κατάλληλα μέτρα για να πετύχουμε τους στόχους. Ξέρετε η φράση δημοσιονομικό κενό διαφοροποιείται από μέρα σε μέρα. Για παράδειγμα σήμερα στείλαμε στοιχεία μέχρι και τον Οκτώβριο, που είναι πολύ καλύτερα από αυτά που περίμενε και η τρόικα και εμείς. Ψάχνουμε γύρω στο 1 δισ.», ανέφερε ο κ. Στουρνάρας.

Ο υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ανατροπή» στο Mega επεσήμανε ότι έχουμε προϋπολογισμό και πως οι στόχοι έχουν συμφωνηθεί, καθώς και ότι «η τρόικα δεν έχει συμφωνήσει ότι δεν θα λάβουμε νέα μέτρα αλλά έχουμε ισχυρά επιχειρήματα»

Για τους πλειστηριασμούς, ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε ότι «θα πρέπει να βρούμε μέσες λύσεις», αλλά ανέφερε ακόμα ότι «η τρόικα έχει υιοθετήσει μια ακραία άποψη ότι πρέπει να απελευθερωθούν όλοι οι πλειστηριασμοί και εμείς διαπραγματευόμαστε». Σημείωσε δε ότι θα υπάρξει μεταβατική περίοδος για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι ο φόρος ακινήτων είναι ο δικαιότερος φόρος, ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν δέχομαι ότι η Ελλάδα υπερφορολογείται».

Στο μεταξύ, απαντώντας στον Αλέκο Αλαβάνο, ο οποίος είπε ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα είναι ντροπή, ο κ. Στουρνάρας είπε : «Δεν ντρέπομαι που διαπραγματεύομαι με την τρόικα. Θα διαπραγματευτώ και με το διάβολο ακόμα για να σώσω τη χώρα».

Τέλος, ερωτηθείς για τις πολιτικές του φιλοδοξίες, ο κ. Στουρνάρας απάντησε ότι «μέχρι τον Ιούνιο δεν κουβεντιάζω τίποτα περί πολιτικών φιλοδοξιών».