Αναβλήθηκε με απόφαση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου η συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου η οποία κανονικά θα γινόταν στις 16:00.

Η συνεδρίαση μετατέθηκε για την Τρίτη.

Ο διοικητής της Τράπεζας επικαλέστηκε κόπωση λόγω της πολύωρης ανάκρισης στην οποία υποβλήθηκε από αστυνομικούς που διερευνούν τις καταγγελίες για διαρροή επισήμων εγγράφων και παραποίηση εγγράφων στην Κεντρική Τράπεζα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέλη του επταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου εξέφρασαν δυσφορία για την αναβολή και συζήτησαν τις επόμενες ενέργειές τους.

Τα μέλη του Δ.Σ. επρόκειτο να ζητήσουν εξηγήσεις και διευκρινίσεις για το θέμα του συμβολαίου με την Albarez & Marsal, που φέρεται να είχε προχρονολογηθεί για να παραπλανηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο.

Οι ανακριτές από το Αρχηγείο Αστυνομίας πήγαν από το πρωί στην Κεντρική Τράπεζα και πήραν πολύωρη κατάθεση από το διοικητή.

Η κατάθεση από τον Πανίκο Δημητριάδη ολοκληρώθηκε στις 16:00.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης δήλωσε νωρίτερα ότι έχουν δοθεί οδηγίες στην ομάδα των ανακριτών για ολοκλήρωση της έρευνας το συντομότερο δυνατόν.

Ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Γεωργιάδης χαρακτήρισε εκπληκτικά και απίστευτα όσα αποκαλύπτονται τις τελευταίες μέρες για τις συμφωνίες της Κεντρικής με την Άλβαρεζ και Μάρσαλ.

Πάντως τόνισε ότι η έρευνα για το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων ουδεμία σχέση έχει με τις διφωνίες εκτελεστικής εξουσίας και κεντρικής τράπεζας.

Ο Χ. Γεωργιάδης εξέφρασε μολαταύτα δυσφορία διότι όσα αποκαλύπτονται, όπως επισήμανε, υπονομεύουν την πρόοδο που γίνεται και την προσπάθεια που καταβάλλεται για σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος.

Στο θέμα της Κεντρικής Τράπεζας παρενέβη και ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης με δήλωσή του στις Βρυξέλλες. Ο Ν. Αναστασιάδης επισήμανε ότι δεν έχει «προσωπική διαφορά» με κανένα στην Κεντρική Τράπεζα και ότι η διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη αφορά ποινικές έρευνες τις οποίες ελέγχει και καθοδηγεί ο Γενικός Εισαγγελέας.

Πρόσθεσε ότι κάθε ανεξάρτητος θεσμός είναι απολύτως σεβαστός και δεν θα επέτρεπε ποτέ να πληγεί.