Την περικοπή 4.100 θέσεων εργασίας έως το 2029 ανακοίνωσε η Opel

Τεχνολογικά προβλήματα αλλά και χαμηλές πωλήσεις οι λόγοι που επικαλέστηκε η εταιρεία


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
7:00
15/01/2020
Την περικοπή 4.100 θέσεων εργασίας έως το 2029 ανακοίνωσε η Opel
3
loading

Έως και 4.100 θέσεις εργασίας σχεδιάζει να περικόψει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Opel λόγω των τεχνολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει στην προσπάθεια να εναρμονιστεί με τους κανονισμούς για την εκπομπή καυσαερίων και λόγω των χαμηλών πωλήσεων.

Η περικοπή των μισών θέσεων, σύμφωνα με τα σχέδια της μητρικής εταιρίας PSA, αφορά, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων,  τα εργοστάσια στο Ρουσελσχάιμ, το 'Αιζεναχ και το Καϊζερσλάουτερν και θα πραγματοποιηθεί μέσω προγράμματος εθελουσίας εξόδου έως το 2025. Οι άλλες μισές θέσεις εργασίας θα περικοπούν σε δύο φάσεις, μέχρι το 2029.

«Η συμφωνία», δήλωσε ο επικεφαλής της Opel Μίχαελ Λοσέλερ, «θα βελτιώσει σημαντικά την ανταγωνιστικότητά μας». Πρόσθεσε δε ότι η εταιρία θα επενδύσει περισσότερα κεφάλαια στο εργοστάσιο του Ρουσελσχάιμ.

Η Opel απασχολεί σήμερα 30.000 εργαζόμενους, εκ των οποίων περισσότεροι από 16.000 στην Γερμανία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Μακαρίτης

    Ιάπωνες και Κορεάτες βγάζουν καλύτερα και φθηνότερα οχήματα.

  2. avatar τα Opel ειναι τα πιο

    μαπα αυτοκινητα

  3. avatar Kritongr

    Τα πιο παροχημενα, τεχνολογικά, αυτοκίνητα της αγοράς, μόνο με γκατζετ μέσα στην καμπίνα δουλειά δεν γίνεται, τίποτε τυχαίο. Τα ξεφορτωθηκαν οι Αμερικανοί και τα φορτώθηκαν οι Γάλλοι...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει