Την αισιοδοξία του για την αμερικανική οικονομία, τη Wall Street αλλά και το δολάριο εκφράζει ο Νουριέλ Ρουμπινί. Για πρώτη φορά στα χρονικά ο οικονομολόγος, που απέκτησε φήμη μετά την πρόβλεψη του για χρηματοοικονομική κρίση της Ασίας, δεν κάνει λόγο για τον κίνδυνο της κρίσης.

Στο συνέδριο του IndexUniverse ο Νουριέλ Ρουμπινί εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία των ΗΠΑ αν και συχνά χρησιμοποίησε τον όρο «αναιμική» ανάπτυξη. Την ίδια στιγμή δήλωσε «overweight» για τις τοποθετήσεις σε αμερικανικά χρηματιστήρια αλλά και για το δολάριο, τονίζοντας πως τα θεμελιώδη στοιχεία της αμερικανικής οικονομίας είναι καλύτερα από ότι των άλλων χωρών.

Ο Νουριέλ Ρουμπινί ανέφερε στα θετικά την ανάπτυξη της παραγωγικότητας και του τεχνολογικού τομέα καθώς και τη συνεχιζόμενη χαλαρή νομισματική πολιτική της Fed, αν και αναμένει η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να αρχίσει να περιορίζει το μηνιαίο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της σύντομα και να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων αρχής γενομένης από το 2015.

Ο ίδιος δήλωσε: «Οι ΗΠΑ είναι πολύ πιο προηγμένες και πολύ πιο επιτυχημένες από άλλες οικονομίες. Η ανάπτυξη στις ΗΠΑ θα είναι πολύ ταχύτερη σε σχέση με την Ευρώπη, τη Βρετανία και την Ιαπωνία». «Σταδιακά θα αυξηθεί η αξία του δολαρίου αντί να καταρρεύσει».

Σχετικά με τις παγκόσμιες προοπτικές, σημείωσε ότι δεν θα πρέπει να μπαίνει «στοίχημα» ότι θα υπάρξει ισχυρή ανάκαμψη στις αναδυόμενες αγορές, ενώ δηλώνει απαισιόδοξος για τον χρυσό, που εκτιμά πως θα υποχωρήσει προς τα 1.000 δολάρια η ουγκιά.

Πηγή: axiaplus.gr