Οι ελληνικές τράπεζες, μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους, προσελκύουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών που συμμετέχουν στο roadshow του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο Λονδίνο, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του, Σ. Λαζαρίδη στο αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Ο πρόεδρος του ΧΑ τόνισε πως η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω τα δύσκολα και πλέον, τα διεθνή funds αξιολογούν τις ελληνικές επιχειρήσεις προκειμένου να διαμορφώσουν την επενδυτική τους πολιτική.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στην ερώτηση αν η υποβάθμιση της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς από τον MSCI θα μπορούσε να λειτουργήσει ανασταλτικά για την είσοδο νέων κεφαλαίων στην ελληνική αγορά, ο κ. Λαζαρίδης απάντησε ότι, παρά την υποβάθμιση, το ενδιαφέρον για τις ελληνικές επιχειρήσεις φέτος είναι τριπλάσιο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Σχετικά με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, τόνισε ότι η σταδιακή ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία θα διευκολύνουν σημαντικά τις επόμενες αποκρατικοποιήσεις.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Κ. Μποτόπουλος, μιλώντας στο αμερικανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CNBC, τόνισε ότι το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών και αναλυτών για τις ελληνικές επιχειρήσεις είναι μεγάλο, καθώς, όπως υπογράμμισε, δεν υπάρχει πλέον η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, οι επενδυτές το γνωρίζουν και περιμένουν για την επόμενη φάση, την πραγμάτωση των αναπτυξιακών προοπτικών της χώρας.