Συμφωνία Ρωσίας-Τουρκίας για συναλλαγές με εθνικό νόμισμα

Με ρούβλι και τουρκική λίρα οι συναλλαγές των δύο χωρών


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
17:59
08/10/2019
Συμφωνία Ρωσίας-Τουρκίας για συναλλαγές με εθνικό νόμισμα
4
loading

Η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία, η οποία προβλέπει την χρήση των εθνικών τους νομισμάτων σε πληρωμές και συναλλαγές, όπως και τη διεύρυνση της διατραπεζικής τους συνεργασίας, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών.

Εκ μέρους της Ρωσίας τη συμφωνία υπέγραψε ο πρώτος αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ και εκ μέρους της Τουρκίας ο υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Ο βασικός στόχος της συμφωνίας, η οποία υπεγράφη στις 4 Οκτωβρίου, προβλέπει την αύξηση και την σταδιακή μετάβαση στη χρήση των εθνικών νομισμάτων (ρουβλίου και τουρκικής λίρας) στις συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών, την δημιουργία ανάλογων υποδομών στην οικονομική αγορά και την ενίσχυση της χρήσης των εθνικών νομισμάτων μεταξύ των επιχειρήσεων της Ρωσίας και της Τουρκίας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η συμφωνία προβλέπει επίσης την σύνδεση των τουρκικών τραπεζών και επιχειρήσεων με τη ρωσική εκδοχή του SWIFT (σύστημα διεθνών διατραπεζικών συναλλαγών) και την δημιουργία υποδομών ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται η ρωσική κάρτα συναλλαγών MIR την οποία η Μόσχα σχεδίασε ως εναλλακτική των MasterCard και VISA.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar The spartan

  Oι Ρωσοι ειναι φίλοι μας!! Ολοι τα ίδια ....τα ειναι.

  1. avatar θυμισου το κοτζια….

   το σοροπληρωμενο...τον ξεπουλητη

  2. avatar Όντως είναι σύμμαχοι του Σουλτάνου

   Εφόσον είναι έτσι γιατί δεν ανέλαβαν την εξόρυξη πετρελαίου απο τα οικόπεδα της Κύπρου που οι Τούρκοι λενε δικά τους με αδειοδότηση τους. Αφου είναι κολλητάρια και έχουν όλη την τεχνογνωσία και υποδομή για αυτό , και είναι και εχθροί μας . Θα είχαμε αμέσως αμέσως Τουρκικά με Ρωσικά πολεμικά άρα εκεί τελειώσαμε.

   1. avatar ο συριζα τους εριξε

    στην αγκαλια του σουλτανου....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει