«Το πακέτο σταθεροποίησης του ευρώ, ύψους περίπου ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων, είναι πολλά χρήματα και αρκετά για να προστατέψουν την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία τα επόμενα χρόνια», τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Μπεν Μπερνάνκε. Ο ίδιος διευκρίνισε πως οι Ευρωπαίοι έχουν δεσμευθεί για την επιβίωση του ευρώ.

Μιλώντας στο πλαίσιο οικονομικής ημερίδας στο Woodrow Wilson Center στην Ουάσινγκτον, ο Μπεράνκι τόνισε ότι «η ευρωπαϊκή ηγεσία έχει δεσμευθεί σοβαρά να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατέψει το ευρώ, να προστατέψει την ευρωζώνη, να προστατέψει το ευρωπαϊκό σχέδιο και παράλληλα να αποτρέψει τα οικονομικά προβλήματα που σίγουρα θα εμφανιστούν», ανέφερε ο αμερικανός κεντρικός τραπεζίτης.

Επισήμανε πάντως ότι οι επενδυτές δεν έχουν ακόμη πειστεί ότι θα επιλυθούν τα προβλήματα χρέους της Ευρώπης, ενώ εκτίμησε ότι πιθανόν να χρειαστούν επιπρόσθετα ευρωπαϊκά κεφάλαια.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.