Τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις

Συνάντηση ΓΣΕΒΕΕ με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
13:48
03/09/2019
Τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις
2
loading

Την καθιέρωση ενός ακατάσχετου λογαριασμού ανά επιχείρηση, ο οποίος θα σχετίζεται αποκλειστικά με τη χρήση τερματικού μηχανήματος POS και ηλεκτρονικών συναλλαγών, ζήτησε αντιπροσωπεία του προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ αποτελούμενη από τον πρόεδρο Γιώργο Καββαθά και τον γενικό γραμματέα Γιώργο Κουράση σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Στη συνάντηση, η ΓΣΕΒΕΕ έθεσε τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις τα οποία αφορούσαν:

 • Τη μείωση της φορολόγησης των επιχειρήσεων
 • Τη διεύρυνση της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση και σε άλλα προϊόντα (πχ στον καφέ).
 • Την καθιέρωση ενός ακατάσχετου λογαριασμού ανά επιχείρηση, ο οποίος θα σχετίζεται αποκλειστικά με τη χρήση τερματικού μηχανήματος POS και ηλεκτρονικών συναλλαγών.
 • Την καθιέρωση αφορολόγητου για έσοδα από επαγγελματική δραστηριότητα ώστε να υπάρξει ισότιμη μεταχείριση των φορολογουμένων.
 • Την αύξηση του μέγιστου ύψους κύκλου εργασιών για τους μη υπόχρεους υποβολής ΦΠΑ. Εναλλακτικά, για κύκλους εργασιών έως 30.000 Euro, ο επιτηδευματίας να τυγχάνει όμοιας μεταχείρισης όπως το φυσικό πρόσωπο- φορολογούμενος.
 • Την επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς της προκαταβολής φόρου εισοδήματος επόμενου έτους, ο συντελεστής του οποίου ανέρχεται σήμερα στο 100% επηρεάζοντας αρνητικά την ρευστότητα των επιχειρήσεων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar Ρεθυμνιωτης

  Δεν ξερω , η εγώ ξέχασα παλι την αριθμητική , η κάποιοι μας δουλεύουν σε ψιλο γαζι .
  Η προκαταβολή φορου , οπια κι αν είναι αυτή , επιβαρυνει τους επιχειρηματίες μονο την πρώτη φορά . Αφού στις επόμενες αφαιρείται αφού την έχει πληρώσει από πέρυσι . Επομένως τι μένει ;
  Μόνο η προκαταβολή για τον επόμενο χρόνο . Αρα μια φορολόγηση , και όχι δυο .
  Η μοναδική περίπτωση , αφορά τα σκαμπανευασματα των εισοδηματων εκαστου ετους .
  Σ' αυτή την περίπτωση , η διαφορα φορου , μπορεί να είναι η θετική η αρνητική . Και βεβαίως αν καποιος σταματησει τη λειτουργία της επιχείρησης , παίρνει πισω τον προκαταβληθεντα φορο . Εγω τουλαχιστον , με το λίγο μυαλό που διαθέτω , έτσι αντιλαμβάνομαι τα πράγματα , κι αν κανω λαθος , παρακαλω καποιο ειδικο να μας ενημερώσει .

 2. avatar Το βασικό

  Το βασικό είναι να ανοίξουν κλειδωμένη λογαριασμοί για να μπορούν να μπουν στη ρύθμιση γιατί πώς θα πληρώσουν αφού δεν θα έχουν κύκλο εργασιών τόσο μυαλό θέλει

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει