Εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση της Alpha Bank η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου στο πλαίσιο της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησής της.

Στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, σε παρέμβασή του ο πρόεδρος της Alpha Bank Γιάννης Κωστόπουλος, απηύθυνε πρόσκληση σε όλους τους μετόχους της Alpha Bank να συμμετάσχουν στην επικείμενη αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησής της, επισημαίνοντας ότι τούτη συνιστά “κλειδί” όχι μόνο για την τράπεζα αλλά και για το τραπεζικό σύστημα στο σύνολό του.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας για να καθορίσει τους όρους της αύξησης. Ακολουθεί η έγκριση του ενημερωτικού δελτίου της αύξησης και μετά η περίοδος άσκησης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου μέσα στον Μάιο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις διοικητικών στελεχών της Αlpha Bank, ο στόχος της εξασφάλισης της ιδιωτικής συμμετοχής του 10% θα καλυφθεί.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Alpha Bank προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς την πλήρη λειτουργική της ενοποίηση με την Εμπορική Τράπεζα, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του τρέχοντος έτους. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζονται νέα κοινά προϊόντα που θα προσφέρονται από το δίκτυο των δυο τραπεζών ακόμη και πριν την πλήρη ενοποίηση τους.