Ο επιχειρηματικός κόσμος βλέπει θετικά τα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης

«Δίνουν ξεκάθαρα το στίγμα μιας πολιτικής φιλικής προς την επιχειρηματικότητα»


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
19:47
23/07/2019
Ο επιχειρηματικός κόσμος βλέπει θετικά τα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης
8
loading

Θετικά είναι τα δείγματα γραφής που έχει δώσει η νέα κυβέρνηση της χώρας, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις του επιχειρηματικού κόσμου. Χαρακτηριστικές είναι οι τοποθετήσεις του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνου Μίχαλου, του προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Γιώργου Καρανίκα, καθώς και του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρου Καφούνη, σύμφωνα με όσα μεταφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μίχαλος: Να δοθεί το μήνυμα ότι η χώρα αλλάζει πραγματικά προς το καλύτερο

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους σχετικά με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, τόνισε ότι «έδωσε θετικά δείγματα γραφής όσον αφορά τις προτεραιότητες και τις βασικές δεσμεύσεις της».

Ο ίδιος επισήμανε πως «οι εξαγγελίες για μείωση φόρων και εισφορών, για διευκόλυνση της ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων, για εκσυγχρονισμό της πτωχευτικής διαδικασίας, για άρση των εμποδίων στην προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων, αλλά και για τον εκσυγχρονισμό και την ψηφιοποίηση της δημόσιας διοίκησης, δίνουν ξεκάθαρα το στίγμα μιας πολιτικής φιλικής προς την επιχειρηματικότητα, τις επενδύσεις και την ανάπτυξη. Θετικό κλίμα δημιουργούν, επίσης, οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης όσον αφορά την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, τη βελτίωση των υπηρεσιών στον τομέα της υγείας, την αναβάθμιση της Παιδείας, την προστασία των οικονομικά ασθενέστερων και την εδραίωση ξεκάθαρων κανόνων στις σχέσεις κράτους, επιχειρήσεων και εργαζομένων».

«Τέλος, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η κυβέρνηση -ως επί το πλείστον- φάνηκε να εστιάζει στην παρουσίαση εφικτών και μετρήσιμων στόχων, ανά τομέα ευθύνης, αποφεύγοντας ορθώς τις μεγάλες και αόριστες υποσχέσεις. Ωστόσο, οι κυβερνήσεις κρίνονται στο επίπεδο της πράξης. Έχοντας εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη της Βουλής, η νέα κυβέρνηση καλείται να περάσει από τις προφορικές δεσμεύσεις στην εφαρμογή του προγράμματός της», σημείωσε ο κ. Μίχαλος.

Με τον ίδιο να προσθέτει ότι «κρίσιμες προϋποθέσεις για να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός της είναι οι στοχευμένες περικοπές κρατικών δαπανών, ώστε να δημιουργηθεί ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος για τις φορολογικές ελαφρύνσεις, αλλά και η προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, προκειμένου να ενισχυθεί η αξιοπιστία της χώρας και να επιτευχθεί ο στόχος για περιορισμό των δημοσιονομικών πλεονασμάτων. Το βέβαιο είναι ότι, μετά από μια δύσκολη δεκαετία, οι αντοχές της οικονομίας και των πολιτών έχουν εξαντληθεί και τα περιθώρια για καθυστερήσεις και αστοχίες είναι στενά. Ο πολιτικός χρόνος έχει αρχίσει να κυλά και τόσο η αγορά όσο και η κοινωνία περιμένουν να δουν την υλοποίηση των κυβερνητικών εξαγγελιών, μέσα από τολμηρές πρωτοβουλίες, αλλά και μικρές καθημερινές κινήσεις και "γρήγορες νίκες", που θα δώσουν το μήνυμα ότι η χώρα αλλάζει πραγματικά προς το καλύτερο».

Καρανίκας: H κυβέρνησης στέλνει ένα πρώτο, αλλά ευκρινές μήνυμα αισιοδοξίας

«Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στέλνουν ένα πρώτο αλλά ευκρινές μήνυμα αισιοδοξίας στους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Για τους εκπροσώπους της αγοράς, που είχαμε εγκλωβιστεί σε μία υπερδεκαετή στασιμότητα, αυτά είναι ευπρόσδεκτα νέα», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Γιώργος Καρανίκας, για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και συνέχισε: «Η νέα κυβέρνηση δείχνει να γνωρίζει ότι χρόνος διαθέσιμος δεν υπάρχει και είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι φέρνει άμεσα προς ψήφιση σημαντικά νομοσχέδια».

«Η επιχειρηματική κοινότητα υποδέχεται με ικανοποίηση τα μέτρα φοροελάφρυνσης και βελτίωσης της ρύθμισης των 120 δόσεων και αναμένει από τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας το επόμενο διάστημα την εξειδίκευση για τα υπόλοιπα, εξίσου σημαντικά μέτρα που ανακοινώθηκαν, όπως την σταδιακή κατάργηση της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος, τη μείωση του συντελεστή υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για την κύρια σύνταξη από το 20% που είναι σήμερα στο 15% και τη σύσταση "Λευκού Μητρώου Επιχειρήσεων" που θα αποσκοπεί στην επιβράβευση από πλευράς Κράτους, των συνεπών επιχειρηματιών», πρόσθεσε ο κ. Καρανίκας.

Και συμπλήρωσε: «Το πακέτο των μέτρων έχει σαφώς αναπτυξιακό χαρακτήρα, αλλά είναι αναγκαίο να εφαρμοστεί συνδυαστικά με αποφασιστικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και της αργής απονομής της δικαιοσύνης, τη διευκόλυνση της τραπεζικής χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών αντιμετώπισης του παρεμπορίου και του λαθρεμπορίου.

Τέλος, και για όσο δεν υπάρχει νέο πλαίσιο συμφωνίας με τους Θεσμούς, είναι σημαντικό να μην διαταραχθεί η δημοσιονομική ισορροπία που απορρέει από τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας. Άλλωστε, η αξιοπιστία της οικονομίας και η εμπιστοσύνη των αγορών, από κοινού με την αναμενόμενη ενίσχυση των επενδύσεων, θα είναι τα ισχυρότερα "όπλα" της κυβέρνησης όταν θα επανέλθει η συζήτηση για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων».

Καφούνης: Πάνω από όλα απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα

Με αφορμή την ψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, δήλωσε ότι «πέρα και πάνω από τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση και που όλοι βλέπουμε ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αυτό που πρέπει να κρατήσουμε από την τριήμερη συζήτηση είναι η ανάγκη να διατηρηθεί το ίδιο πολιτισμένο κλίμα στο ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά και στον καθημερινό πολιτικό διάλογο, χωρίς ακρότητες και ενέργειες που θα δυναμιτίσουν το οικονομικό περιβάλλον και θα δυσχεράνουν την επιχειρηματικότητα».

Για να συμπληρώσει: «Δέκα χρόνια κρίσης, έχουν δημιουργήσει μεγάλα τραύματα και η επούλωση τους απαιτεί σοβαρότητα, υπευθυνότητα και πιστή εφαρμογή όσων μέτρων εξαγγέλλονται, ώστε να δημιουργηθούν οι σταθερές συνθήκες που θα προσελκύσουν μικρές και μεγάλες επενδύσεις, για να κρατήσουμε τα νέα παιδιά στη χώρα, αλλά και να επιστρέψουν όσοι έψαξαν την τύχη τους στο εξωτερικό».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar Κοκο

  ΝΔ και ξερό ψωμί λαός για γέλια.

 2. avatar SCULLYXL5

  ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΑΦΡΑΓΚΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ!!!

 3. avatar Θα μαυρίσει το μάτι σου από την πείνα

  Τρολάκι και αφελή ψηφοφόρε της Νέας Δημοκρατίας από πότε τα συμφέροντα σου ταυτίζονται με τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών!

 4. avatar tboni2

  Αφου αυτος ευνοειται μονο ο επιχειρηματικος κοσμος και τα υψηλα εισοδηματα ....η μεσαια ταξη δεν ευνοουμαστε, το 30% ΕΜΦΙΑ εγινε με την ΝΔ 22% αρα εγω για 100 τ.μ θα πληρωνω περισσοτερο με την ΝΔ. Αλλα ελεγε ο ψευτοκωλοτουμπας 30% ελεγε......

  1. avatar Σαινι

   Σαινι μου εσύ. Έχει κι άλλο τέτοιο έξυπνο παιδί η μαμά σου; Σε σένα όλο το λογαριασμό!!!!!

   1. avatar #$#Σαινι

    φοβερο επιχειρημα το δεξιο τρολλ Σαινι για απαντηση στην κωλοτουμπα......30% δεν ελεγε ΕΜΦΙΑ η ΝΔ....ουστ κοροιδευετε τον κοσμο

   2. avatar Σαινι

    σαλτα και τραβηξου

 5. avatar Βεβαιως και ειναι θετικα

  Τα δειγματα για τον επιχειρηματικο κοσμο απο τη στιγμη που ολες οι επιχειρηματικες οργανωσεις ασκησαν αγωγη μαζι με τον ΣΕΒ για τις τριετιες και τον κατωτατο μισθο και η κυβερνηση τηρει ακρα του ταφου σιωπη για το ποια θα ειναι η σταση της στη συγκεκριμενη αγωγη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει