Στην πρόκληση για διεύρυνση της μετοχικής βάσης της Εθνικής Τράπεζας με την συμμετοχή και νέων μετόχων που θα ενστερνίζονται την φιλοσοφία της και τους συμβολισμούς που εκπέμπει αναφέρθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ιδρύματος κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς με επιστολή που απηύθυνε στο προσωπικό της τράπεζας.

Στην σχετική επιστολή ο κ. Τουρκολίας ξεκαθαρίζει πως υπάρχει και βούληση και στρατηγική για την επιτυχία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και αποσαφηνίζει πως η συμμετοχή του προσωπικού της Εθνικής είναι σημαντική παράμετρος.

«Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, σε διεθνές επίπεδο και κάτω από έντονο ανταγωνισμό, καλούμεθα όλοι να συστρατευτούμε στην επίτευξη της ελάχιστης συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην απαιτούμενη αύξηση. Και το όλοι δεν είναι σχήμα λόγου, όπως άλλωστε γνωρίζετε, όταν αναφέρομαι στην Εθνική», τόνισε ο κ. Τουρκολιάς.

Ο ίδιος προχώρησε στην διευκρίνιση ότι ουδέποτε η Εθνική Τράπεζα αποξενώθηκε της υποχρεώσεως που έχει να επιδιώξει συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου και ότι ουδέποτε εμφανίσθηκε στην τρέχουσα περίοδο αρνητική κινητικότητα στον τομέα των καταθέσεων της.