«Βουτιά» της τουρκικής λίρας μετά το δημοσίευμα για πιθανές αμερικανικές κυρώσεις

Άγκυρα και Ουάσινγκτον βρίσκονται σε διαμάχη εδώ και μήνες για τους S-400


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
10:56
19/06/2019
«Βουτιά» της τουρκικής λίρας μετά το δημοσίευμα για πιθανές αμερικανικές κυρώσεις
1
loading

Η τουρκική λίρα σημείωσε πτώση σήμερα ύστερα από δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο οι ΗΠΑ εξετάζουν την επιβολή κυρώσεων που θα μπορούσαν να έχουν ως στόχο τουρκικές αμυντικές εταιρίες, αποκόπτοντας τες από το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, λόγω της αγοράς ρωσικού αμυντικού συστήματος από την Άγκυρα.

Η Άγκυρα και η Ουάσινγκτον βρίσκονται σε διαμάχη εδώ και μήνες για τα πυραυλικά συστήματα S-400, που αναμένεται να παραδοθούν στην Τουρκία, ακόμα και στις αρχές του επόμενου μήνα. Η Ουάσινγκτον έχει ανακοινώσει ότι η κίνηση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα να επιβληθούν στην Άγκυρα κυρώσεις βάσει του νόμου CATSAA, που προβλέπει τη λήψη μέτρων σε βάρος χωρών που προμηθεύονται στρατιωτικό εξοπλισμό από τη Ρωσία, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Στις 09:33 ώρα Ελλάδας, η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος διαμορφώθηκε στις 5,8750 λίρες έναντι του δολαρίου, σε σχέση με το χθεσινικό κλείσιμο στις 5,8265 λίρες. Νωρίτερα, η ισοτιμία είχε υποχωρήσει έως τις 5,9250 λίρες ανά δολάριο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Μστ

    Κάποιοι αισχροκερδούν ποντάροντας στην ισοτιμία της τουρκικής λίρας πάνω από ένα χρόνο και ακόμη ούτε οι ΗΠΑ ούτε η ΕΕ έχει επιβάλει κυρώσεις στη Τουρκία...είναι ολοφάνερο ότι κάποιοι στήνουν κερδοσκοπικά παιχνίδια.!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει