Εντολές για τη διευκόλυνση των υποθέσεων φορολογουμένων που έχουν αποστείλει εμβάσματα στο εξωτερικό τα έτη 2009-2011 και ζητούν προσθετό χρόνο για να συλλέξουν τα δικαιολογητικά που ζητά το υπουργείο Οικονομικών έδωσε στις εφορίές ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του χειρισμού των υποθέσεων φορολογουμένων που έχουν αποστείλει στο εξωτερικό εμβάσματα τα έτη 2009-2011 και οι οποίοι έχουν λάβει σχετική πρόσκληση από τη Διεύθυνση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να υποβάλουν συμπληρωματικές και τροποποιητικές δηλώσεις ο κ. Μαυραγάνης αποσαφήνισε πως η ειδική εφαρμογή που λειτουργεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 20 Μαρτίου 2013, καθώς υπάρχουν αιτήσεις από πολλούς φορολογούμενους με τις οποίες ζητούν παράταση της προθεσμίας για την εκ μέρους τους ενημέρωση της ανωτέρω εφαρμογής.

«Στις περιπτώσεις που οι φορολογούμενοι, με αιτήσεις τους ζητούν παράταση της προθεσμίας υποβολής των οικείων δικαιολογητικών στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ., επειδή δεν μπορούν να τα συγκεντρώσουν έγκαιρα λόγω καθυστέρησης εκ μέρους τρίτων (π.χ. τραπεζών), οι Προϊστάμενοι των Δ.Ο.Υ. παρακαλούνται να εξετάζουν κάθε περίπτωση χωριστά και να χορηγούν τη σχετική παράταση εφόσον το κρίνουν απολύτως απαραίτητο», σημειώνεται στην εγκύκλιο του κ. Μαυραγάνη.