«Οι τράπεζες της ευρωζώνης δεν αντιμετωπίζουν άμεσους κινδύνους από ένα Brexit χωρίς συμφωνία»

Καθησυχαστική η επικεφαλής του Ενιαίου Συμβουλίου Εξυγίανσης


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20:08
26/03/2019
«Οι τράπεζες της ευρωζώνης δεν αντιμετωπίζουν άμεσους κινδύνους από ένα Brexit χωρίς συμφωνία»
2
loading

Οι τράπεζες της ευρωζώνης δεν αντιμετωπίζουν άμεσους κινδύνους από ένα Brexit χωρίς συμφωνία, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της ευρωπαϊκής αρχής που είναι αρμόδια για την εξυγίανση των προβληματικών τραπεζών.

Το καθησυχαστικό μήνυμα ήρθε ενώ η Βρετανία προσπαθεί να διαχειριστεί τη χειρότερη πολιτική της κρίση εδώ και δεκαετίες ενόψει της προθεσμίας της 12ης Απριλίου προκειμένου να διασφαλιστεί μια συμφωνία για την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Θα υπάρξει μεταβλητότητα, αλλά δεδομένου του επιπέδου της προετοιμασίας, ελπίζω και είμαι βέβαιη ότι δεν θα υπάρξουν άμεσα κίνδυνοι στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα» στην περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία, δήλωσε η Έλκε Κένιγκ, επικεφαλής του Ενιαίου Συμβουλίου Εξυγίανσης (Single Resolution Board-SRB), σε συνέντευξη Τύπου.

Η Κένιγκ, που ήταν επικεφαλής της γερμανικής τραπεζικής ρυθμιστικής αρχής πριν συσταθεί το SRB το 2015, δήλωσε ότι τα ευρωπαϊκά και τα βρετανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι προετοιμασμένα για κάθε έκβαση του Brexit και το ίδιο είναι και οι τράπεζες της ευρωζώνης, αν και «οι τράπεζες πάντα μπορούν να κάνουν περισσότερα».

Ένα σκληρό, όπως ονομάζεται, Brexit, με τη Βρετανία να εγκαταλείπει την ΕΕ χωρίς μια συμφωνία, θα πλήξει το εμπόριο καθώς οι επιχειρήσεις θα βρεθούν αντιμέτωπες με εμπόδια και άλλους περιορισμούς στις εμπορικές τους συναλλαγές.

«Ο αντίκτυπος στην πραγματική οικονομία ίσως έχει επιπτώσεις στον τραπεζικό κλάδο αλλά δεν αναμένω το πρόβλημα να προέλθει απευθείας από τον τραπεζικό κλάδο», δήλωσε η Κένιγκ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Stateless

    ".......ενώ η Βρετανία προσπαθεί να διαχειριστεί τη χειρότερη πολιτική της κρίση εδώ και δεκαετίες" Σημειωτέον, κρίση που δημιούργησε μόνη της. Δεν υπήρχε κανένα μα κανένα πρόβλημα. Εκεί που καθόταν ήσυχα και ωραία, ξάφνου, της ήρθε μια ιδέα και είπε, " δε μου [.....] το σπίτι?" Και το κανε!

    1. avatar ΚώσταςΠειραιάς

      Ε, και δεν χαίρεσαι;Άστους να κάψουν το σπιτάκι τους...Επειδή βλέπω ότι έχεις ψηφίσει (από άλλα σχόλιά σου) μάλλον θα μένεις μόνιμα στο νησί.Θα έχεις δει λοιπόν τον πανικό που τους έχει πιάσει ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες στα ειδησιογραφικά κανάλια τους.Μέρα νύχτα, με αυτό ασχολούνται.Οι μ@λ@κίες και οι μαγκιές ..πληρώνονται.Όπως και εδώ άλλωστε...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει