Μέχρι και το 100% της Ελληνικόν ΑΕ θα μπορούν να διεκδικήσουν οι υποψήφιοι επενδυτές σύμφωνα με τα τεύχη του διαγωνισμού που ενέκρινε σήμερα το Ταμείο Αξιοποιήσεως της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Οι υποψήφιοι επενδυτές θα κληθούν να υποβάλλουν δεσμευτική οικονομική προσφορά , μαζί με το επιχειρηματικό σχέδιο για την αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής, έχοντας ως δεδομένο ότι μπορούν να αποκτήσουν το 100% των μετοχών της Ελληνικόν Α.Ε. με παράλληλη υποχρέωση ότι δεν μπορούν να προσφέρουν προς πώληση, επιφάνεια μεγαλύτερη του 30% που θα έχει χαρακτηριστεί για κατοικίες.

Σημειώνεται ότι το Ελληνικό Δημόσιο συμμετέχει με ποσοστό 30% στην κερδοφορία από την αξιοποίηση της περιοχής καθ’ όλη τη διάρκεια της σύμβασης που θα υπογραφεί.

Σχολιάζοντας την απόφαση ο Πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου κ. Τάκης Αθανασόπουλος δήλωσε: «Είμαστε αισιόδοξοι για την επιτυχή έκβαση της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας δεδομένης της ποιότητας των επενδυτικών εταιρειών που έχουν προεπιλεγεί για την τελική φάση του διαγωνισμού. Τα οικονομικά μεγέθη από την υλοποίηση του έργου αξιοποίησης του Ελληνικού είναι πολύ σημαντικά για την ελληνική οικονομία και παράλληλα θα προσδώσουν σημαντική αξία στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της χώρας.»

Περαιτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ενημερώθηκε για την πρώτη φάση (Υποβολή Ενδεικτικών Προσφορών) του διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης των εταιρειών ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ και καθόρισε τις επόμενες κινήσεις. Επίσης ενημερώθηκε για την διαγωνιστική διαδικασία αξιοποίησης της ΕΥΑΘ. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά την ενημέρωση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής.