Οι 25.000 προσλήψεις που αναμένονται το 2019 στο δημόσιο

Οι θέσεις εργασίας ανά κατηγορία, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ανακοινώσεις


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΡΓΑΣΙΑ & ΑΣΦΑΛΙΣΗ
11:05
10/01/2019
Οι 25.000 προσλήψεις που αναμένονται το 2019 στο δημόσιο
10
loading

Δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας αναμένεται να ανοίξουν στον δημόσιο τομέα με τη νέα χρονιά, με τον κανόνα «1 προς 1» (μια πρόσληψη για κάθε μια αποχώρηση) που επανέρχεται ύστερα από χρόνια.

Οι προσλήψεις τη νέα χρονιά θα ανέλθουν τελικά στις 9.030, διευκρίνισε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ στις αρχές Ιανουαρίου, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, καθώς μετά τη συγκέντρωση των στοιχείων από τις υπηρεσίες διαπιστώθηκε ότι αντίστοιχος είναι ο αριθμός όσων αποχώρησαν από τη δημόσια διοίκηση το 2018.

Στον αριθμό αυτό, εξήγησε η κ. Ξενογιαννακοπούλου, δεν συνυπολογίζονται οι 3.200 προσλήψεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και οι 4.500 θέσεις στην Ειδική Αγωγή, καθώς αυτές πραγματοποιούνται χάρη στα δημοσιονομικά περιθώρια που κατοχύρωσε η χώρα.

Οι προσλήψεις αυτές, είπε, είναι δημοσιονομικά ουδέτερες, καθώς με βάση τον κανόνα 1:1 που διαμορφώνεται από φέτος, γίνεται μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση, ενώ πρόσθεσε μάλιστα ότι οι αποχωρούντες λόγω συνταξιοδότησης είχαν υψηλότερο μισθό σε σχέση με τους νεοεισερχόμενους.

Από τα μέχρι τώρα γνωστά στοιχεία και τις ανακοινώσεις της υπουργού, αναμένονται:

 • 2.000 θέσεις για ιατρικό προσωπικό. Ήδη τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται από το ΑΣΕΠ η προκήρυξη για 1.116 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού.
 • 600 θέσεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
 • 650 θέσεις διδακτικού και επιστημονικού προσωπικού στα ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας
 • 800 θέσεις στη Δικαιοσύνη – 700 θέσεις δικαστικών υπαλλήλων, όπως έχουν ζητηθεί και από το υπουργείο αλλά και 100 δικαστές από την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών
 • 1.000 προσλήψεις αποφοίτων από τις σχολές αξιωματικών και υπαξιωματικών σε όλα τα σώματα των δυνάμεων στρατού και ασφαλείας
 • Οι 670 επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την ΑΑΔΕ
 • 270 θέσεις στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής με στόχο κυρίως τη στελέχωση των δομών φιλοξενίας προσφύγων
 • 400 θέσεις για τη στελέχωση του ΟΑΕΔ
 • Οι 53 θέσεις που ανακοινώθηκαν χθες για το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας
 • Οι περισσότερες από 200 θέσεις που ανοίγουν στα ΚΕΠ και Ανεξάρτητες Αρχές της χώρας

Βοήθεια στο Σπίτι

Πρόσφατα άνοιξε ο δρόμος για την προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ 3.257 μόνιμων θέσεων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τα υπουργεία Εσωτερικών, Εργασίας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Η τροπολογία προβλέπει τη σύσταση μόνιμων θέσεων στις αντίστοιχες δομές των δήμων που υλοποιούν το πρόγραμμα, ενώ παράλληλα καθορίζει τα κριτήρια για την μοριοδότηση των ήδη απασχολούμενων συμβασιούχων στο πρόγραμμα.

Στο πεδίο εφαρμογής της ρύθμισης υπάγονται κατ' αρχήν όσοι οι δήμοι ή νομικά πρόσωπά τους συμμετείχαν εξαρχής στο πρόγραμμα και σύναψαν σχετική σύμβαση με την ΕΕΤΑΑ το 2011 και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να απασχολούν προσωπικό για την παροχή των σχετικών υπηρεσιών.

Εκπαιδευτικοί

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει γνωστοποιήσει το νέο σύστημα μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών, το οποίο θα βασίζεται σε τρία κριτήρια που σχετίζονται με την προϋπηρεσία των αναπληρωτών, με ακαδημαϊκά και κοινωνικά κριτήρια.

«Τηρώντας τη δέσμευση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε τριετές πρόγραμμα 15.000 μόνιμων διορισμών στην Εκπαίδευση (4.500 το 2019 στην Ειδική Αγωγή, 5.250 το 2020 και 5.250 το 2021 για τις ανάγκες και των δύο βαθμίδων Εκπαίδευσης συνολικά), προβαίνουμε σήμερα στην κατάθεση της πρότασης για το σύστημα διορισμού», ανέφερε το υπουργείο.

Έρχονται 9.000 προσλήψεις ανέργων σε 56 δήμους

Στις αρχές Ιανουαρίου εκδόθηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε 56 δήμους και 37 υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η προκήρυξη του προγράμματος που περιλαμβάνει οκτάμηνη απασχόληση και κατάρτιση, ενώ η χρηματοδότηση για το 2019 ανέρχεται στα 50 εκατ. ευρώ.

Το σημαντικό σε αυτό το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας είναι πως οι μισθοί των ωφελούμενων θα είναι αυξημένοι, καθώς συνδέονται με τον κατώτατο μισθό που πρόκειται να αυξηθεί από τον Φεβρουάριο. Επιπλέον για τους νέους κάτω των 25 ετών που πληρώνονταν με βάση τον υποκατώτατο μισθό, η αύξηση θα είναι μεγαλύτερη, καθώς ο υποκατώτατος καταργείται.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

10
σχόλια
 1. avatar kek

  ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΑΛΗΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ???

 2. avatar Aimilios

  η Σοβιετια συνεχιζεται, να μην μεινει τιποτα ορθιο, ολοι ουρες και δελτια...
  400 ατομα για την στελεχωση του ΟΑΕΔ καθως αναμενεται να εχει πολυυυυυ κοσμο να εξυπηρετησει

 3. avatar moot

  Σε πόσους μήνες θα ξαναζητήσουμε από το ΔΝΤ να έρθει να μας δώσει δανεικά; Στοιχηματικά δίνω 1,35 απόδοση για νέο δάνειο έως το τέλος του φθινοπώρου. Δεν πειράζει μωρέ, ο λαός αυτό θέλει: Μάσα με τα λεφτά των άλλων. Σοσιαλισμός ρε! Εμπρός πίσω!
  ...Μνημόνια μέχρι να εξαφανιστεί και το τελευταίο πρωτόνιο απ' το σύμπαν!

 4. avatar Полюшко-поле

  25,000 * 4 = 100,000 τουλάχιστον ψήφους
  έτσι λειτουργεί το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς
  Αυτούς ψηφίσατε! Καλή απόλαυση!

 5. avatar Μα Μπανγκεζέ

  Υπό δύο προϋποθέσεις:
  1. πιστοποιητικό αναρχικών φρονημάτων από την οργάνωση ρουβίκωνα της γειτονιάς
  και
  2. πιστοποιητικό από τη νεολέρα συριζα ότι υπήρξε ενεργή αφισοκολλήτρια ή ενεργός αφισοκολλητής και ενεργή καταληψίας ή ενεργός καταληψίας επί νδ, πασοκ ή σαμαροβενιζέλων.
  Αλλιώς δεν έχει διορισμό.

 6. avatar LWL

  Βάλτε μέσα κόσμο από πόρτες και παράθυρα. Βάλτε τώρα που γυρίζει, τώρα που έφυγαν τα μνημόνια και ήρθε η ανάπτυξη. Δώστε αναδρομικά στους ένστολους και στους άστολους. Σκίστε τους υπόλοιπους περισσότερο σε φόρους και εισφορές. (...) μας και άλλο! Σημασία έχει να περνάνε κάποιοι καλά.
  Παράκληση όμως: αφού θα βάλετε και άλλους στα σχολεία πείτε τους να δουλεύουν για να μην στέλνουμε τα παιδιά στα φροντιστήρια (ειδικά οι δάσκαλοι - καθηγητές ξένων γλωσσών τελείως χαμένα λεφτά - η ώρα του παιχνιδιού), αφού θα βάλετε και άλλους στα νοσοκομεία πείτε τους να δουλεύουν σωστά για να μην πρέπει να πηγαίνουμε στα ιδιωτικά για αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας, αφού θα βάλετε και άλλους στο προστασίας του πολίτη πείτε τους να δουλεύουν σωστά για να έχουμε προστασία και ασφάλεια κλπ κλπ

 7. avatar kek

  τα ιδια λαθη που μας οδηγησαν στα μνημονια....υπερχρεωση του δημοσιου με ανταλλαγμα ψηφους....αυτη ειναι η αγνη αριστερα !

 8. avatar la makhnovtchina

  Θα πάρουν κανέναν Έλληνα ή καμιά Ελληνίδα;
  Ή μόνο λαθρομετανάστες;

 9. avatar Εδώ είμαστε..

  ''Δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας αναμένεται να ανοίξουν στον δημόσιο τομέα....''
  Το μέλλον μας.

  1. avatar τριαλαρο

   πες το στο άνεργο φιλόλογο που με αυτό το πτυχίο δουλειά πάνω στο γνωστικό αντικείμενο ποτέ.
   Εδώ για να γίνει αναπληρωτής πρέπει να περάσουν καμια 20αρια χρόνια.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει