Μικρές επιχειρήσεις, μεγάλοι πρωταγωνιστές

Η Εθνική Τράπεζα συμμετέχει σε πρόγραμμα της Ε.Ε. για την απασχόληση και κοινωνική καινοτομία


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
15:21
05/12/2018
Μικρές επιχειρήσεις, μεγάλοι πρωταγωνιστές
loading

Οι δυσκολίες στη ρευστότητα και η περιορισμένη πρόσβαση στη χρηματοδότηση είναι ένα από τα βασικά προβλήματα που κλήθηκε να διαχειριστεί η πλειονότητα των ελληνικών επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Δυσκολίες που απασχόλησαν μεγάλες επιχειρήσεις αλλά έπληξαν κυρίως τη βιωσιμότητα των μικρών επιχειρήσεων.

Αναμφίβολα οι μικροί επιχειρηματίες πέρασαν μία περίοδο που δεν μπορούσαν να κάνουν μεγάλα όνειρα. Μόνο που πλέον η Μ. η οποία έχει ιδιαίτερο ταλέντο στη ζαχαροπλαστική και φτιάχνει cupcakes σε παιδικά πάρτι, ο Γ. που λειτουργεί το 24ωρο mini market της γειτονιάς του και ο Δ. που σκέφτεται να επεκτείνει το μικρό του βιολογικό μανάβικο σε delivery, έχουν τη στήριξη που χρειάζονται για να γίνουν μεγάλοι πρωταγωνιστές.

Πώς; Αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα της ρευστότητας και της περιορισμένης πρόσβασης στη χρηματοδότηση.

Η Εθνική Τράπεζα πιστεύοντας ακράδαντα ότι από τις μικρές επιχειρήσεις μπορεί να γίνει ένα πολύ μεγάλο βήμα μπροστά για την ανάκαμψη της χώρας εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα της Ε.Ε. για την απασχόληση και κοινωνική καινοτομία (EaSI).

Χαρμόσυνα νέα λοιπόν για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις που μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση μέχρι €25.000 με μειωμένο επιτόκιο και με την εγγύηση του ΕΤαΕ, για κάλυψη αναγκών τόσο κεφαλαίου κίνησης μέσω ανακυκλούμενου ορίου ή/και εφάπαξ χρηματοδότησης όσο και  χρηματοδότησης αγοράς παγίων στοιχείων.

Επειδή όμως οι μικροί που βλέπουν ψηλά μπορούν να γίνουν μεγάλοι, το πρόγραμμα δεν περιορίζεται στη χρηματοδότηση μόνο, αλλά και στην παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών, όπως εκπαίδευση, κατάρτιση, συμβουλευτική υποστήριξη και Mentoring για την απόκτηση της απαραίτητης τεχνογνωσίας.

Το πρόγραμμα απαντάει σε μια βασική ανάγκη όχι μόνο της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και της ελληνικής οικονομίας η οποία βασίζεται σε πολύ μικρές επιχειρήσεις, ειδικά όταν πρόκειται για πιο παραδοσιακά επαγγέλματα.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι πολύ μικρές επιχειρήσεις αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο ποσοστό σε κλάδους όπως αυτός της χειροτεχνίας, που είναι ταυτισμένη με το μεράκι και την αγάπη των ανθρώπων της.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο συγκεκριμένος κλάδος περιορίστηκε δραματικά κατά τη διάρκεια της κρίσης, ενώ θα μπορούσε να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για τις τοπικές κοινωνίες. Αντίστοιχη τάση δείχνουν τα στοιχεία και για άλλους κλάδους μικροεπαγγελματιών. Διασφαλίζοντας λοιπόν τη χρηματοδότηση, δίνεται μία νέα ευκαιρία για όνειρα σε εκείνους που τολμούν!

Περισσότερες πληροφορίες στο nbg.gr.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει