Γεύμα θα παραθέσει σήμερα η διοίκηση της Eurobank στη διοίκηση του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας στο πλαίσιο της εν εξελίξει δημόσιας προσφοράς από την δεύτερη στους μετόχους της πρώτης.

Στο γεύμα θα παρευρεθούν από την πλευράς της Εθνικής ο πρόεδρος της τράπεζας Γ. Ζανιάς, ο διευθύνων σύμβουλος Αλέξανδρος Τουρκολιάς και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Πέτρος Χριστοδούλου.

Από την πλευρά της Eurobank θα μετέχουν ο πρόεδρος της τράπεζας Τ. Χριστοδούλου, ο διευθύνων σύμβουλος Νικόλαος Νανόπουλος, οι αναπληρωτής διευθύνοντες σύμβουλοι Νίκος Καραμούζης, Βύρων Μπαλλής, Μιχάλης Κολακίδης καθώς και οι γενικοί διευθυντές Πόλα Χατζησωτηρίου, Θ. Καλαντώνης, Γ. Μαρίνος, Ε. Κάβαλος, Μ Βλασταράκης, Κ. Βουσβούνης, Σ. Ιωάννου και Φ. Καραβίας.

Σημειώνεται πως οι εκτιμώμενες ετήσιες συνέργειες προ φόρων για τον νέο Όμιλο ΕΤΕ θα είναι της τάξης των 570-630 εκατ. ευρώ από το τέλος του 2015.

Το μεγαλύτερο μέρος και συγκεκριμένα το 60% των συνεργειών θα προκύψει από το σκέλος του κόστους και σε μικρότερο βαθμό, κατά 30%, από τις συνέργειες χρηματοδότησης.

Κατά 10% θα συμβάλουν στο σύνολο συνεργειών τα έσοδα που θα προκύψουν από τον συνδυασμό των ισχυρών σχέσεων με πελάτες που έχει η Εθνική, σε συνδυασμό με τη δυναμική των πωλήσεων της Eurobank.