Με την υποστήριξη του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και τη συμμετοχή 15 εισηγμένων εταιρειών, 43 funds και 52 αναλυτών θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως και τις 11 Οκτωβρίου το ελληνικό Roadshow στη Νέα Υόρκη. Ήδη, είναι κλεισμένες 234 συναντήσεις, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθούν οι αποκρατικοποιήσεις, η ενέργεια και το real estate.

Στην αποστολή θα συμμετέχουν η υπουργός Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Γιάννης Εμίρης και ο πρόεδρος του Invvest in Greece, Άρης Συγγρός.

Ο Γιάννος Γραμματίδης, πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου υπογράμμισε την ανάγκη υπεύθυνης ενημέρωσης των ξένων για το μεγάλο μεταρρυθμιστικό έργο που συντελείται στην Ελλάδα.

Τόνισε, επίσης, πως η δημιουργία του Greek Investment Forum στη Νέα Υόρκη σηματοδοτεί την πρώτη μεγάλη θεσμική έξοδο της χώρας στις διεθνείς αγορές με ένα βασικό στόχο, την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας μας στη διεθνή κοινότητα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτη Λαζαρίδη, στο Roadshow θα αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του ελληνικού Χρηματιστηρίου που μπορούν να προσελκύσουν επενδύσεις.

Ο πρόεδρος του ΧΑ αναφέρθηκε και στη δημιουργία ενός Δείκτη των Διεθνοποιημένων εταιρειών ο οποίος θα περιλαμβάνει εταιρίες των οποίων σημαντικό μέρος από τα συνολικά έσοδα προέρχεται από εξαγωγική δραστηριότητα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Λαζαρίδης, υπάρχουν 37 εταιρίες των οποίων τα έσοδα από δραστηριότητα στο εξωτερικό ξεπερνούν το 60% των συνολικών εσόδων.