Το Πρωτοδικείο της Αθήνας καλείται να αποφασίσει, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα, για το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής της Folli Follie στο πλαίσιο της νέας αίτησης της εταιρείας για υπαγωγής της σε καθεστώς προστασίας του άρθρου 106α του Πτωχευτικού Κώδικα.

Το αίτημα προσωρινής διαταγής συζητήθηκε σήμερα, με τους νομικούς παραστάτες της εταιρείας να υποστηρίζουν πως η υπαγωγή της σε καθεστώς προστασίας είναι μονόδρομος, καθώς σε διαφορετική περίπτωση τους επόμενους μήνες θα πτωχεύσει. Όπως ανέφεραν υπάρχει συμφωνία του 54% των αιτούντων πιστωτών.

«Η εταιρία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο για να εξυγιανθεί. Χρειάζεται μια ανάσα ζωής για τρεις με τέσσερις μήνες» τόνισαν χαρακτηριστικά οι δικηγόροι της εταιρείας και υπογράμμισαν πως οποιαδήποτε μεταβολή στα οικονομικά της μπορεί να αποβεί καταστροφική.

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας αλλά και ομολογιούχοι τάχθηκαν υπέρ του αιτήματος ενώ αντίθετη άποψη είχαν οι πιστώτριες τράπεζες, το ελληνικό δημόσιο, ο ΕΦΚΑ και 56 επενδυτές. Μάλιστα, οι δικηγόροι των τραπεζών κατέθεσαν ένσταση απαράδεκτου περί δεδικασμένου.

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης μπήκε και το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής 56 επενδυτών, μελών της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών, με την οποία ζητούν να εξασφαλίσουν δυνατότητα κατάσχεσης περιουσίας της εταιρείας  ύψους περίπου 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.