Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε όλες τις απαραίτητες προσαρμογές για την πλήρη συμμόρφωσή της με το νέο νομοθετικό πλαίσιο, ώστε οι υπηρεσίες πληρωμών που προσφέρει στους πελάτες της να διέπονται από τους νέους κανόνες και σύμφωνα με τις ρυθμίσεις της Οδηγίας PSD.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Νόμος που ενσωματώνει στην ελληνική νομοθεσία την Οδηγία για τις υπηρεσίες πληρωμών (Payment Services Directive – PSD) θεσπίζει ενιαίους κανόνες για την εκτέλεση των πληρωμών που αναλαμβάνουν τα Πιστωτικά Ιδρύματα για λογαριασμό των πελατών τους, με ιδιαίτερη έμφαση στη διαφάνεια των όρων που διέπουν τις συναλλαγές αυτές.

Το νέο νομοθετικό πλαίσιο καλύπτει μεταξύ άλλων τις εξής υπηρεσίες πληρωμών: αναλήψεις και καταθέσεις από/σε λογαριασμούς πληρωμών, εμβάσματα, μεταφορές κεφαλαίων, άμεσες χρεώσεις, συναλλαγές μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών. Σκοπός του νέου νόμου είναι η ενίσχυση της ταχύτητας και της ασφάλειας των πληρωμών και η αποτελεσματικότερη προστασία των χρηστών υπηρεσιών πληρωμών, ιδίως μέσα από:

– Τη θέσπιση συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων για την εκτέλεση των πληρωμών.

– Την παροχή πληρέστερης πληροφόρησης στον πελάτη σε σχέση με τις συναλλαγές πληρωμής.

– Τον καθορισμό της ημερομηνίας αξίας των συναλλαγών.