Τη συμβουλευτική υποστήριξη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» σε ζητήματα χρηματοοικονομικής διαχείρισης διαθεσίμων κεφαλαίων του Ελληνικού Ταμείου Εγγυοδοσίας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις (ΕΛΤΕπ ΜΜΕ) ανέθεσε σε ιδιώτη το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, η ανάθεση αφορά στην υποστήριξη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος για την έκφραση της γνώμης της ως προς την πρώτη τοποθέτηση της πρώτης δόσης 150 εκατ. ευρώ, κεφαλαίων του Ταμείου Εγγυοδοσίας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Το χρονοδιάγραμμα για την αναλυτική έκθεση και τη σχετική τεκμηρίωση εκτείνεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2012.

Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται η ανάλυση των προτάσεων της ΕΤΕπ , η σύνταξη των σχετικών εισηγήσεων, καθώς και η τυχόν μετάφραση της σύνοψης στην αγγλική. Ο ανάδοχος υποχρεούται, στην έναρξη και κατά την διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων του, να ενημερώσει την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» για ενδεχόμενη σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ του έργου που αναλαμβάνει και άλλων δραστηριοτήτων του.