Γκρίνια στην Κομισιόν για τις βίζες που δίνουν Ελλάδα και Κύπρος σε επενδυτές

«Δεν επιθυμούμε Δούρειους Ίππους στην ΕΕ»


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
13:56
08/08/2018
Γκρίνια στην Κομισιόν για τις βίζες που δίνουν Ελλάδα και Κύπρος σε επενδυτές
6
loading

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να θέσει υπό αυστηρό έλεγχο και να περιορίσει, ει δυνατόν, την τακτική ορισμένων κρατών της ΕΕ, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος να εκχωρούν δικαιώματα που απορρέουν από την ιθαγένεια σε πλούσιους πολίτες τρίτων χωρών με αντάλλαγμα υψηλές επενδύσεις στη χώρα. Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα die Welt η αρμόδια Επίτροπος Δικαιοσύνης, Καταναλωτών και Ισότητας των Φύλων Βέρα Γιούροβα εκφράζει την ανησυχία της για την ασφάλεια όλης της ΕΕ και προαναγγέλλει αυστηροποίηση της υπάρχουσας σχετικής οδηγίας.

«Κατά την άποψή μας οι βίζες δίνονται εν μέρει σε πολίτες τρίτων χωρών που δεν έχουν μια πραγματική, αλλά κατασκευασμένη σχέση με τη χώρα της ΕΕ, στην οποία δεν κατοικούν επί ένα συνεχή χρόνο, όπως ζητά η Κομισιόν» διευκρινίζει η Γιούροβα σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

«Επιπλέον, από τη χορήγηση βίζας προκύπτει θέμα ασφάλειας για την ΕΕ, διότι ο αλλοδαπός μπορεί να κινείται ελεύθερα σε όλον τον ενωσιακό χώρο. Δεν επιθυμούμε Δούρειους Ίππους στην ΕΕ».

Στο ερώτημα του δημοσιογράφου, τι ακριβώς είναι εκείνο που περιμένει από τις εν λόγω χώρες, η Επίτροπος απαντά ως εξής: «Να διασφαλίζουν ορισμένα κράτη-μέλη ότι οι βίζες δεν δίνονται σε εγκληματίες, που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της Ευρώπης. Η ΕΕ δεν θα πρέπει να μετατραπεί σε λιμάνι για εγκληματίες, για διαφθορά και μαύρο χρήμα. Γι αυτό στο μέλλον οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να εξετάζουν πιο διεξοδικά από ό,τι μέχρι τώρα, ποιοι πολίτες τρίτων χωρών καταθέτουν αίτηση για βίζα, από ποια χώρα, τι θέλουν και ποια είναι η πηγή προέλευσης των χρημάτων τους».

Η Βέρα Γιούροβα προαναγγέλλει ένα νέο σύστημα, που θα ενεργοποιεί τη μεγαλύτερη ευθύνη των κρατών-μελών, τα οποία θα εγγυώνται ότι εκείνοι που παίρνουν βίζα, δεν θα βλάψουν την Ευρώπη. «Είμαι πεπεισμένη ότι θα έχουμε εποικοδομητικό διάλογο με τις επιμέρους χώρες» προσθέτει. «Πρέπει να παραδεχθούμε ότι για μερικές χώρες τα έσοδα από τις επενδύσεις αυτών των ανθρώπων αποτελούν σημαντική συμβολή στην οικονομίας τους. Προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου το επιχείρημα βίζα έναντι επενδύσεων και χρημάτων».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Dr. Sheldon Cooper

  Να τις δίνουμε όμως σε άγνωστου προέλευσης ασιατες, αφρικανους, κτλ, δεν έχετε κανένα πρόβλημα ρεμαλια.

 2. avatar Makis Aigalew

  Δηλαδή όταν δίνουμε χαρτιά και άσυλο στους λαθρομετανάστες και γενικά όλοι αυτοί που έχουν μπει στην Ευρώπη περίπου 3.000.000+ είναι όλοι τους καλύτεροι?

 3. avatar antonios

  Μωρή δεν πας στον διάολο!!!... Μην τυχόν και έρθουν και κάνουν επενδύσεις στη Ελλάδα..έστω αν είναι μικρή, η μεγάλη αυτή..... Θα σας είναι ευχαριςτο να πάνε σε οποιοδήποτε αλλο κράτος τις ΕΕ, κυρίως στην δικιά σου χώρα σκύλα.....φτάνει να είναι εκτός Ελλάδας και Κύπρου.... Μην τυχόν σηκώσουμε κεφάλι, και πάρουμε λίγο ανάσα....μόνο οι λαθρομετανάστες και οι δύστυχοι πρόσφυγες να παραμένουν εδώ!... Αυτό σας συμφέρει εεεε;;;;.... Ουστ!!!!!!!

 4. avatar χαχα22

  Δεν τους πείραξαν οι ορδές των μη ελεγμένων πρώην μελών του ΙΣΙΣ και των λοιπών εγκληματιών που έρχονται με βάρκες απο τη μεσόγειο και την Τουρκία.....αλλά τους πείραξαν οι πλούσιοι που κάνουν επενδύσεις και παίρνουν βίζα..!!μάλιστα....ΥΠΟΚΡΙΤΕΣΣΣΣ

 5. avatar giannis tzanidakis

  Εν ολίγοις η ΕΕ και κατ επέκταση η Γερμανία ή τούμπαλιν επιθυμεί το μαύρο χρήμα να το διακινούν μόνο οι Γερμανικές εταιρείες οι οποίες επιθυμούν να έχουν μονοπώλιο στη διαφθορά.

  1. avatar ΤΙΛΕΣΤΩΡΑ

   Αυτό που προσπαθεί κυρίως η ΈΕ είναι κάνεις να μην μπορεί να έχει χρήμα το οποίο δεν θα το ελέγχουν. Για το λόγο αυτό σε λίγο θα κυκλοφορεί μόνο πλαστικό χρήμα κ καλά για να μην υπάρχουν φοροφυγάδες . Το πλαστικο χρημα μονο με κάρτες αρχικά κ αργότερα με τσιπ στο δεξί χέρι ή στο μέτωπο. Το γνωστό χάραγμα δηλαδή όπου όλοι θα υποχρεωθούν να το βάλουν αν θέλουν να πωλούν ή να αγοράζουν χωρίς να τους κλέβουν κωδικούς οι χάκερς. Πράγματα δηλαδή προφητευμένα κ ξεκάθαρα γραμμένα στην Αγία Γραφή.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει